A Veszprém hatgólos előnyt tékozolt el Flensburgban

Telekom Veszprém, Flensburg, Aron Palmarsson
Flensburg, 2016. szeptember 24. Aron Palmarsson, a Telekom-Veszprém játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulójában a német Flensburg-Handewitt ellen játszott mérkőzésen a flansburgi Flens Arénában 2016. szeptember 24-én. (MTI/EPA/Benjamin Nolte)
Vágólapra másolva!
A legutóbbi idényben döntős Telekom Veszprém 24-24-es döntetlent játszott a Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában, szombaton. A magyar bajnok a második félidő közepén már hat góllal is vezetett, de a németek a kilenc gólt szerzó Kentin Mahé vezérletével tíz másodperccel a vége előtt utolérték őket.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló:
Flensburg-Handewitt (német) – Telekom Veszprém 24-24 (10-13)

A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros csatát láthatott a közönség, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész hajrájában a Veszprém, elsősorban a négygólos Momir Ilicnek, és Mikler Roland kapus remek védéseinek köszönhetően, három góllal ellépett.

Aron Palmarsson, a Telekom-Veszprém játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulójában a német Flensburg-Handewitt ellen játszott mérkőzésen a flansburgi Flens Arénában 2016. szeptember 24-én. Forrás: MTI/EPA/DPA/Benjamin Nolte

A fordulást követően mindössze tíz perc után hatgólosra nőtt a magyar előny, azonban ezt egy rövidzárlat követte, ebben az időszakban pedig kettőre feljött a Flensburg. Xavi Sabaté időkérése után rendezte sorait a magyar bajnok, s szűken ugyan, de vezetett.

A végjáték drámai küzdelmet hozott: a Veszprém egygólos előny birtokában, emberhátrányban bő negyven másodperccel a vége előtt támadhatott. Az időkérés után a magyar csapat a kapusa nélkül akarta eldönteni a találkozót, de labdát veszített, a Flensburg pedig egy üres kapus góllal pontot mentett.

A Veszprém az előző BL-sorozatot is egy döntetlennel kezdte, majd egészen a döntőig menetelt, ahol 9 gólos előnyről kapott ki a lengyel Kielcétől.

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci) – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 24-25 (12-10)
vasárnap játsszák:
Wisla Plock (lengyel) – Barcelona (spanyol) 18.00
THW Kiel (német) – PSG (francia) 19.30

B csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz) – Kielce (lengyel) 24-29 (14-11)
később:
Celje (szlovén) – PPD Zagreb (horvát) 18.30
vasárnap játsszák:
Kristianstad (svéd) – Vardar Szkopje (macedón) 16.15
MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 17.00

A két csoportból az első helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják.