Összejött a nagy klasszikus a jégkorong-Világkupán

World Cup Of Hockey 2016 - Finland v Russia GettyImageRank2 ICE HOCKEY International Ice Hockey SPORT Toronto
TORONTO, ON - SEPTEMBER 22: Dmitry Orlov #9 of Team Russia celebrates their victory with Alex Ovechkin #8 against Team Finland during the World Cup of Hockey tournament at the Air Canada Centre on September 22, 2016 in Toronto, Canada. Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az orosz válogatott 3-0-ra legyőzte a finn csapatot a torontói jégkorong-világkupán, így bejutott az elődöntőbe, ahol majd a házigazda, címvédő kanadai együttessel találkozik. A másik ágon az európai csapat a svédekkel mérkőzik.

Az oroszoknak győzniük kellett a csoportkör utolsó fordulójában, és végig irányításuk alatt tartották az összecsapást. Az első harmadban ugyan nem született gól, a második húsz percben azonban 79 másodpercen belül kétszer is betaláltak az oroszok, ezzel pedig végleg elvették a finnek kedvét, akik egyébként sem voltak valami motiváltak, lévén, hogy már biztos kiesők voltak.

A nap másik találkozóján - már tét nélkül - a csehek és az amerikaiak találkoztak, és előbbiek 4-3-ra diadalmaskodtak. Az amerikai válogatott - amelyet előzetesen a döntőbe vártak a szakemberek - pont nélkül zárta a tornát.

Eredmények, 3. forduló:

A csoport:
Csehország-Egyesült Államok 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)
A végeredmény: 1. Kanada 6 pont, 2. Európa 4, 3. Csehország 3, 4. Egyesült Államok 0
B csoport:
Oroszország-Finnország 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
A végeredmény: 1. Svédország 5, 2. Oroszország 4, 3. Észak-Amerika 4, 4. Finnország 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

Az elődöntőben:
Kanada-Oroszország, vasárnap 1.00
Svédország-Európa, vasárnap 19.00