Kell még néhány hét az ETO-nak, hogy formába lendüljön

Görbicz Anita; Wess, Claudia akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Győr, 2015. november 8. A győri Görbicz Anita (b) és az osztrák Claudia Wess a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Hypo NÖ mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC klasszisa a klub honlapjának adott interjúban elmondta, ugyanazzal a motivációval várta a szezon rajtját, mint korábban, és úgy látja, hogy győztes mentalitású a mostani csapat.

A Kisvárda elleni idegenbeli 32-21-es győzelemmel kezdte meg az idényt a bajnoki címvédő, a Bajnokok Ligájában ezüstérmes győri csapat. A felkészülésről Görbicz Anita elmondta, hogy nem volt teljesen zökkenőmentes, miután a keret egy jó része – a légiósok, ugyebár – a riói olimpián voltak.

„Az olimpia miatt a felkészülésünk felemásan alakult. Hiányos kerettel kezdtük el az edzéseket, fiatalok segítettek minket az edzésmunkában – mondta Görbicz Anita. – Olimpikonjaink később kapcsolódtak be a felkészülésbe, és azt sem lehet róluk állítani, hogy kipihenten érkeztek volna.

Ez a játékunkon biztos megmutatkozik még valamennyire, de folyamatosan azon vagyunk, hogy javuljunk, és maximálisan összecsiszolódjunk" – tette még hozzá Görbicz, aki azt is elmondta, hogy kisfia mellett is jól viselte az edzések okozta fáradtságot.

Görbicz Anita motivált játékára nagy szükség lesz Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Holanek Zoltán, regenerációs edzőnk is bekapcsolódik, emellett konditerembe is járunk. Nemrég Ambros (Martín, az ETO vezetőedzője) vezényelt az ikrényi tónál egy csapatépítő délutánt is, ott is nagyon jó hangulatban dolgoztatott meg bennünket."

A szezon első mérkőzése Görbicz szerint még nem volt az igazi, de,

amint sikerül beépíteni két új igazolást, a norvég Nora Mörköt és Puhalák Szidóniát, máris sokkal jobb lesz a játék.

A motivációval minden esetre nincs baj.

„Mindenki végtelenül elszánt, igazi győztes mentalitású csapat a mostani. Az új játékosok elképesztő motivációval dolgoznak, hiszen azért jöttek az ETO-ba hogy nyerjenek. Igen, készek vagyunk, és nyerni akarunk!"