Vágólapra másolva!
Kilenc játékos és a legjobb orosz edző, Jevgenyij Trefilov is elhagyta a tavalyi orosz bajnok Asztrahanocska női kézilabdacsapatát, amely így meggyengülve várja a bajnoki rajt mellett a BL-csoportkört.

A női kézilabda-Bajnokok Ligája július elsejei sorsolásán még féltettük a Ferencvárost, hiszen a macedón Vardar, illetve a 2. selejtezőcsoport győztese (várhatóan a német HC Leipzig) mellett az orosz bajnok Asztrahanocskával került egy csoportba a főtáblán.

Az oroszok meglepetésre az alapszakasz harmadik helye után úgy nyerték meg az aranyérmet, hogy a döntőben oda-vissza verték az addig hibátlan Rosztov-Dont.

Jevgenyij Trefilov Forrás: AFP/Javier Soriano

Szeptemberre kiderült azonban, hogy az új évadra egy alaposan meggyengített Asztrahanocska indul a legrangosabb ligában. Nem elég, hogy távozott az orosz válogatottat Rióban olimpiai aranyéremre vezető Jevgenyij Trefilov, de a legendás mestert nyolc játékosa is követte új klubjához, a Kuban Krasznodarhoz.

„Sokszor hallom azt, hogy Trefilov bajnokcsapatot csinált, majd szétrobbantva azt elvitte magával a legjobb játékosokat. Ez nem igaz, Asztrahanyban most olyan a helyzet, hogy a legjobbaknak külföldre kellett volna menniük. Végül orosz csapatot választottak, majd meglátjuk, ez jó opció volt-e” – nyilatkozta a szakember, aki szeptember 4-én, vasárnap ünnepelte 61. születésnapját.

A klubtól távozott három olimpiai bajnok Viktorija Kalinyina, Viktorija Zsilinszkajte és Polina Kuznyecova mellett Jana Zsilinszkajte, Ljudmila Posztnova, Olga Gorsenyina, Valentyina Goncsarova és a szerb Kristina Liscevic is, de korábban eligazolt már Anna Vjahirjeva is, aki a Rosztovot választotta.

Hogy mennyire lesz erős a Kuban, pénteken kiderül, hiszen a 2016-17-es idény nyitányán éppen a friss Szuperkupa-győztes Rosztov-Don csapatát fogadja. A tavalyi ezüstérmes a hétvégi mérkőzésen nagyon simán, 34-23-ra legyőzte az Asztrahanocskát.