Spanyol kapitánya lesz a kéziválogatottnak

Xavier Sabaté, Veszprém, kézilabda
Zágráb, 2015. október 3. Xavier Sabaté, az MKB-MVM Veszprém edzője a horvát PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen Zágrábban 2015. október 3-án. (MTI/EPA/Antonio Bat)
Vágólapra másolva!
Az Origo válogatotthoz közeli forrásokból úgy értesült, a jövő héten a szövetség bejelenti Talant Dujshebaev utódját, illetve utódait, hiszen a nőknél alkalmazott rendszert követve valószínűleg a férfiaknál is két szövetségi kapitány lesz átmenetileg. 

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az MVM Veszprém edzője,

Xavi Sabaté és a Mol-Pick Szeged vezetőedzője és szakmai igazgatója, Juan Carlos Pastor együtt veszik át

a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítását. Az Origo úgy tudja, a páros átmeneti megbízást kap, a Szerbia ellen esedékes világbajnoki selejtezőt kell sikerrel megvívniuk, utána hosszabb távú megoldást keres a szövetség.

Információink szerint az sem kizárt, hogy Xavi Sabaté - aki egész jól megtanult magyarul az itt töltött szűk négy éve alatt - egyedül veszi át a csapat irányítását, és az sem, hogy Juan Carlos Pastor lesz egyedüli kapitány.

Xavier Sabaté, az MKB-MVM Veszprém edzője Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Megkerestük a Magyar Kézilabda Szövetséget, de Marosi László szakmai alelnök nem kívánta megerősíteni az értesülést. "Hamarosan bejelentjük, ki irányítja a válogatottat a szerbek elleni selejtezőben, addig egy kis türelmet kérnénk még" - mondta az Origónak Marosi.

Ha igazak a hírek, a Talant Dusjhebaevvel hatalmasat bukó válogatottat (a kirgiz edző nem járt azért olyan rosszul) hasonló rendszerben irányítja majd a két klubedző, mint a nőket, ahol Elek Gábor (FTC) és Ambros Martin (Győr) együtt készíti fel a csapatot a közelgő Eb-selejtezőkre, ahol pont a vébén a magyarokat kiejtő lengyelekkel találkozunk legközelebb.