Sulic Veszprémből vonulna vissza

veszprém kiel kézilabda final four
Renato Sulic, az MKB-MVM Veszprém (k), valamint Rene Toft Hansen (b) és Christian Zeitz (j), a német THW Kiel játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a kölni Lanxess Arénában 2014. május 31-én.
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája aktuális fordulüjának álomcsapatába került Renato Sulic 36 évesen is meghatározó játékosa a magyar kézibajnoknak. A horvát beálló elmondta, három év múlva Veszprémben búcsúzna el a kézilabdázástól.

Ha azt kérdezik tőle, hogy mennyire elégedett a saját teljesítményével (egykori csapata, a Celje elleni 34-28-as győzelem után lehet, hiszen 8 gólt szerzett), visszatérő válasza mindig az, hogy a kézilabda csapatjáték, ahol minden az egymásra utaltságra alapul, más szóval egy-egy kiugró produkcióhoz hátország, a csapattársak erős támogatása is szükséges.

„Ez szombaton is így volt. A 34 gólunkon tízen osztoztunk, és ez is azt bizonyította, hogy a támadásokat sokféle módon tudjuk befejezni. Ha pedig az ellenfél egy vagy két kiszemelt játékosunkat igyekszik kikapcsolni, akkor azzal is számolnia kell, hogy mások előtt nyílhat meg a gólszerzés lehetősége.

- nyilatkozta a Veszprém beállósa a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Renato Sulic küzd a kieli védőkkel Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

Harminchat évével a játékoskeret rangidőse, mögötte kor szerint a német Christian Zeitz és a spanyol Chema Rodriguez (35 évesek) a csapatkapitány Nagy László, valamint Iváncsik Gergő és a szerb Momir Ilics (34 esztendősek) következnek. Hogy egy igazi profi életkora nem számít, az szombaton is bebizonyosodott, amikor a horvát 50 percet volt játékban, és világklasszis teljesítményt nyújtott.

Veszprémi búcsúmeccs 2018-ban

„Aki kellő odaadással készül fel a mérkőzésekre, alázattal tekint a sportágára, és még a szíve is a helyén van, annak nem az évei számával kell foglalkoznia, hanem azzal, hogy még hány szezont szeretne a pályán tölteni. Én például akkor sem teszek pontot a már most is hosszú pályafutásom történetének végére, ha

jövőre aranyra sikerülne váltanunk az idei ezüstünket a Bajnokok Ligája döntőjében.

Már csak azért sem, mert 2018-ig szól a szerződésem, és annak lejártával Veszprémben szeretnék búcsúmeccset játszani!” - mondta Sulic, aki az elmúlt szombati kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült a BL nyolcadik fordulójának álomcsapatába.

Renato Sulic góljaira a PSG ellen is nagy szükség lesz Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az odaadásra és az összpontosításra Sulicnak és a csapattársainak szombaton délután különösen nagy szüksége lesz a Veszprém Arénában, amikor a magyar bajnok egyetlen idei legyőzője, a francia PSG látogat Veszprémbe. „Nagy meccs lesz az biztos, és nekünk nem nagyot, hanem hatalmasat kell játszanunk azért, hogy ennek a mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzésnek a végén mi ünnepelhessünk.” – hangsúlyozta a veszprémi gárda rangidőse.