Pólósaink bevették a Hírességek Csarnokát

Molnár Tamás; Varga Tamás; Biros Péter; Madaras Norbert; Benedek Tibor; Kiss Gergely; Varga Dániel; Kis Gábor; Szécsi Zoltán; Hosnyánszky Norbert; Kásás Tamás; Varga Dénes; Gergely István csapatkép
Peking, 2008. augusztus 24. A magyar vízilabda-válogatott tagjait fényképezik, miután átvették az aranyérmet a Jingtung uszodában a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon. Áll (b-j): Molnár Tamás, Varga Tamás, Biros Péter, Madaras Norbert, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Varga Dániel. Guggol: Kis Gábor, Szécsi Zoltán, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Varga Dénes, Gergely István. Magyarország a döntőben 14:10-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát, és ezzel egymás után harmadszor győzött az olimpiai játékokon. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán személyében újabb hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág hírességeinek csarnokába.

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint az International Swimming Hall of Fame (ISHOF), azaz a vizes sportágak halhatatlanjait tömörítő nemzetközi szervezet Team Hungary néven választotta tagjai közé a 2000-es sydneyi, a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián is aranyérmes hat vízilabdázót.

Az MVLSZ elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes az ISHOF jelölőbizottságának és a döntőbizottságának is tagja volt. A mostani döntés után úgy fogalmazott: korábbi játékosai megérdemelték az elismerést.

A nagy csapat Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Elmondtam az érintetteknek, hogy nem feltétlenül nézne ki jól, hogy minden évben az egyiküket választjuk be, és abc-sorrendben teszünk különbséget, sokkal elegánsabb a páratlan eredménysorral rendelkező hat játékos mellett egyszerre letenni a voksot. Örülök, hogy így történt" - nyilatkozta Kemény.

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnai Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is. A most beválasztott hat sportolót jövő júliusban, az amerikai Santa Clarában iktatják be hivatalosan a tagok közé.