Görbicz zsenialitásával az utolsó pillanatban nyert a Győr

A győri Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 5. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 14-én. A Győr 28-27-re győzött.
Budapest, 2015. november 14. A győri Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 5. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 14-én. A Győr 28-27-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Remek második félidei játékkal a Győri Audi ETO KC - Heidi Löke utolsó másodpercben lőtt góljával - legyőzte a vendég macedón Vardar Szkopjét a női kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Női BL, 5. forduló, C csoport:
Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje (macedón) 28-27 (14-17)

A két csapat október 17-én már találkozott a macedón fővárosban, akkor remek játékkal 27-22-re győzött a Győr. A forduló előtt már mindkét együttes - a dán Midtjyllanddal együtt - bejutott a 12-es középdöntőbe, ám nem volt mindegy, hogy hány pontot visznek magukkal.

A párizsi terrortámadásban elhunytak, valamint Fülöp Márton és Várhidi Pál emlékére gyászszünettel indult a találkozó.

Rögtön az első támadásnál kiállították Heidi Lökét, majd amikor visszatért, ő egyenlített. Hullámzott a játék, és 3-2 után sorozatban háromszor találtak be a vendégek. Rövid időre feljavult a hazai védekezés, ekkor az ETO vezetett (6-5), ám ahogy pontatlanná váltak a kísérletek, 9-7-re a Vardar lépett meg. Időt kért Ambros Martin, és megint csak rövid szakaszra talált magára együttese (9-9). Ezt követően hiába játszott emberelőnyben a Győr, megszakítás nélkül négy gólt kapott, jött az újabb időkérés, de az átlövések ezután sem sikerültek.

A szünet után a csereként beállt Kiss Éva védéseinek köszönhetően erőre kapott az Audi, 15-18 után sorozatban hét gólt lőtt. Lebénult a Szkopje, időt kért, de változatlanul sokat szabálytalankodott, és többször került emberhátrányba. Állandósult az ETO előnye, majd az utolsó tíz percre sebességet váltott a Vardar, és feljött 25-24-re. Eduarda Amorim megkapta harmadik kiállítását is, így nem térhetett vissza.

Az exgyőri Jovanka Radicevic révén 40 másodperccel a vége előtt egyenlített a Szkopje, a Győrnek egyetlen támadás maradt hátra: ebben Andrea Penezic letaglózta Tomori Zsuzsát piros lapot érően. A győriek akciójának végén Görbicz Anita zseniális passzát követően Löke kezébe került a labda, ő pedig nem hibázott a hatos vonalról.

A Győr a zárókörben, jövő vasárnap Ikastban lép pályára a Midtjylland vendégeként, és a folytatás miatt akkor is fontos lesz az egymás elleni eredmény.

Pénteken játszották:
Hypo NÖ (osztrák) - Midtjylland (dán) 27-33 (10-16)

Az állás: 1. (és már középdöntős) Győr 8 pont, 2. (és már középdöntős) Szkopje 6 (145-119) 3. (és már középdöntős) Midtjylland 6 (131-127), 4. Hypo NÖ 0