Vágólapra másolva!
Bal lábának térd alatti amputációját követően 26 hónappal, szerdán ismét bajnoki mérkőzést játszhat a Győr korábbi, a szerb Crvena zvezda jelenlegi kosárlabdázója, Natasa Kovacevic.

A 21 éves Kovacevic - több csapattársával együtt - 2013. szeptember 7-én sérült meg súlyosan, amikor a győri csapatot szállító autóbusz Kapuvárnál személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban vesztette életét.
Kovacevic bal lábát térd alatt amputálták, úgy tűnt, hogy az álmainak vége. Két évvel később azonban Natasa ismét olyan formába lendült, hogy profiként folytathatja pályafutását.

"Egy éve szorgalmasan edzek, k

észen állok mind fizikailag, mind mentálisan.

Nagyon örülök, hogy újra a Zvezdában lehetek, olyan, mintha el se mentem volna innen" - idézte a játékost a Vijesti.me portál.

Natasa Kovacevic visszatér Forrás: Instagram

Kovacevic a 2012/13-as szezonban 14 bajnoki mérkőzésen szerepelt a belgrádiaknál, és 16,2 pontos átlagával csapata legeredményesebbje volt. Ő lesz az első nő Európában, aki ilyen mértékű sérüléssel hivatalos mérkőzést játszik.

Boldog vagyok, hogy élek

Ami nem öl meg, az erősebbé tesz, vallja a játékos, aki egy pillanatig nem adta fel, hogy valaha még versenyszerűen, a legmagasabb szinten kosárlabdázhasson.

"Nem átkozom a sorsot, inkább

Már a kórházban a visszatérésről álmodtam, aztán amikor megkaptam a protézist, heti három edzéssel kezdtem."

Egy gálameccsen már pályára lépett Forrás: Instagram

A modern orvostudomány segített neki, hiszen olyan speciális protézist kapott, amely lehetővé tette számára a sportolást. "Amióta futni kezdtem, tudtam, hogy eljön a visszatérésem pillanata. Készen állok" - nyilatkozta

Mindent meg tud csinálni

Azt mondta, hogy a küzdelme csodálatot váltott ki világszerte, a júniusi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság budapesti gálamérkőzésén már pályára lépett, és azóta is edzésben van a Crvena zvezda együttesénél, amelynek színeiben szerdán, a Studenti ellen ismét bajnoki meccset játszik.

"A pályán kényelmesen érzem magam, meg tudok csinálni mindent, amit a többi lány. Az edzőnek kell eldöntenie, hogy készen állok-e a feladatra. A sport fontos értékeket hordoz, az életről pedig csak az a véleményem:

minden napot mosollyal az arcon, pozitívan kell megélni és élvezni."

Hálás a családtagjainak, hiszen tőlük kapta a legnagyobb támogatást.

Natasa Kovacevic Forrás: Instagram

"De a gyógyulási időszakban egy csomó ember mellettem állt. És most, amikor meghallották, hogy visszatérek, ismét érzem a szeretetüket. Minden hívás, minden támogató üzenetet mérhetetlenül sokat jelent" - mondta Natasa.