Vágólapra másolva!
Hetedik mérkőzését is megnyerte a címvédő Golden State Warriors az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban.

A péntek este óta egyedüliként veretlen oaklandi együttes a Sacramento Kings otthonában nyert kilenc ponttal. A hazaiak megszakítás nélkül ötödször vesztettek. Az előző idényben a liga legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry a nagyszünet után 21 pontot szerzett, összesen pedig 24-ig jutott, ezzel a mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

Fivérével, a Sacramentót erősítő Seth Curry-vel a pályán nem találkozhatott, mert utóbbi játékosnak a pénteki meccsen kificamodott a bokája, ezért nem kockáztatták a szerepeltetését.

Curryék megállíthatatlanok Forrás: AFP

Az NBA történetében címvédőként a Philadelphia Warriors kezdte a legjobban az új idényt: az 1960/61-es alapszakasz elején sorozatban kilenc alkalommal nyert. A Golden State-nek tehát már csak két győzelemre van szüksége, hogy beállítsa "névrokona" rekordját.

Elvesztette szüzességét a Bulls

Idénybeli első hazai vereségét szenvedte el a Chicago Bulls, amellyel fennállása óta most, a Minnesota elleni találkozón fordult elő először, hogy a ráadásban egyszer sem volt eredményes. A Timberwolves sorozatban harmadik idegenbeli sikerét aratta, erre több mint tíz évvel ezelőtt, a 2001/02-es szezonban volt legutóbb példa. A ligában továbbra is három csapat nyeretlen: a Philadelphia ezúttal otthon, a New Orleans és a Brooklyn pedig idegenben szenvedett szoros vereséget.

Eredmények:

Chicago Bulls-Minnesota Timberwolves 93-102, hosszabbítás után Philadelphia 76ers-Orlando Magic 97-105
Atlanta Hawks-Washington Wizards 114-99
Dallas Mavericks-New Orleans Pelicans 107-98
Milwaukee Bucks-Brooklyn Nets 94-86
San Antonio Spurs-Charlotte Hornets 114-94
Utah Jazz-Memphis Grizzlies 89-79
Sacramento Kings-Golden State Warriors 94-103
Los Angeles Clippers-Houston Rockets 105-109