Szucsánszki nélkül nyert csúcsrangadót a Fradi

Nycke Groot, kézilabda
Budapest, 2015. november 4. Mészáros Bea Réka (b) és Zácsik Szandra (j), az FTC, valamint Nycke Groot (k) a Győr játékosa az FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC NB I-es női kézilabda-mérkőzésen az Elek Gyula Arénában, Budapesten 2015. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria nagy csatában 29-28-ra legyőzte a vendég Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I szerdai csúcsrangadóján, ezzel a tabella élére ugrott.

Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 29-28 (19-17)
gól:
Zácsik 8, Hornyák D. 7, Pena 4, Szekerczés 4/2, Schatzl 3, Kovacsicz 1, Szamoránsky 1, Szarka 1, illetve Görbicz 6/4, Tomori 5, Kovacsics 5, Löke 4, Groot 4, Bognár-Bódi 2, Sulland 1, Amorim 1

A hazaiak irányítója, Szucsánszki Zita múlt vasárnap, a német Thüringer HC elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és ezért nem vállalhatta a játékot. A két csapat a szezon elején találkozott már egymással, augusztus 29-én a Győrben rendezett Szuperkupa-mérkőzésen a Magyar Kupa-győztes ETO 29-24-re győzött a magyar bajnok FTC ellen.

Most az eddig százszázalékos Győr egy pont előnnyel érkezett a Népligetbe, ugyanis az FTC szeptember 23-án döntetlent játszott Dunaújvárosban.

Először veszített pontokat idén a Győr az NB I-ben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első negyedórában a vendégek akarata érvényesült, 1-2 góllal vezettek, majd a fővárosiak időkérése után fordult a kocka. Elek Gábor csapata – a kiválóan védő Szikora Melinda vezetésével - a folytatásban őrizte kis előnyét (19-17).

A második félidőben sem tudott közelebb férkőzni a Győr, amelyen csak egy újabb időkérés segített. Amikor összeállt a védelem, akkor indításgólokkal sikerült fordítania (46. perc: 23-24).

Ezt követően azonban új lendületet vettek a hazaiak, rendezték soraikat, és megint elléptek (56. perc: 28-25). Kiss Éva védéseinek köszönhetően ugyanakkor az ETO meccsben maradt, és a hajrában egyenlített (28-28). A záró percben Hornyák Dóra átlövésből betalált, a túloldalon pedig, az utolsó támadáskor Bódi Bernadett a kapufára ejtett, így a Fradi 29-28-ra győzött.

A fővárosi zöld-fehérek sorozatban negyedszer nyertek az NB I-ben a Győr ellen, a tavaly márciusi 24-21-es siker után a bajnoki döntőt is két mérkőzéssel rendezte le (37-36, 27-25).

"Csapatként funkcionáltunk nagyon jól, megértettük, hogy mit akarunk kihozni ebből a meccsből. Zácsik, Hornyák és Szikora nagyon jól játszott. Büszke vagyok a csapatomra, hihetetlen lelkierőnk van, káprázatos dolgokat csináltunk. Nagyon örülök" - nyilatkozta az M4-nek Elek Gábor, a hazaiak edzője.

A nyolc gólig jutó Zácsik is elégedett volt a teljesítményével. "Gondoltam rá, hogy Szucsánszki kiesésével több felelősséget kell vállalnom. Összeszedtük a védekezésünket, feljavultunk, és mindig volt valaki, aki lökött a csapaton. Ezt a mentalitást kell átmenteni a hétvégére" - mondta.