Szerződést hosszabbított spanyol zsenijével a Szeged

Juan Carlos Pastor, kézilabda
GERMANY, Berlin : Szeged's coach Juan Carlos Pastor reacts during the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapic 2019-ig meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke kedden jelentette be, hogy a 47 esztendős spanyol trénerrel - aki 2013 nyara óta dolgozik a Tisza-partiaknál - és a zentai születésű másodedzővel is nagyon könnyen sikerült megállapodni a folytatásról. Hozzátette: a csapat tulajdonosa, Csányi Sándor igent mondott arra a hároméves tervre, amelynek része az edzőpáros szerződésének meghosszabbítása.

Pastor jelezte, három dolog volt fontos a döntés meghozatalánál. Egyrészt a felvázolt terv tetszett neki, másrészt érzi az elnökség bizalmát. A harmadik ok pedig a család, ugyan nincsenek vele, de segítenek a távolból is.

Mivel mindhárom dologgal elégedett lehetek, természetes volt, hogy hosszabbítok" - fogalmazott Pastor, aki 2005-ben világbajnok, 2006-ban Európa-bajnoki második, 2008-ban pedig olimpiai harmadik volt hazája válogatottjával.

Juan Carlos Pastor Forrás: AFP/Odd Andersen

A célokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a magyar bajnokságban és a kupában is szeretnének nyerni, ezért jött ide két és fél éve. "Nehéz lesz, de megpróbáljuk. A BL-ben is cél a fejlődés, amely szintén nem könnyű, mivel tavaly a legjobb nyolcig jutottunk, azt pedig nehéz túlszárnyalni. Úgy kell felkészítenünk a csapatot, hogy

- tette hozzá.

A MOL-Pick Szeged Pastor és Krivokapic irányításával 2013 óta eddig 115 tétmérkőzést játszott, ebből 72-t a bajnokságban, hetet a magyar kupában, kettőt a Szuperkupában, 12-t az EHF-kupában és 22-t a Bajnok Ligájában. A 115 mérkőzésből 90-et (78 százalék) megnyert a csapat, 24-et elveszített (21 százalék), és csupán egyszer játszott döntetlent, a BL-ben tavaly a dán Aalborg ellen. Az összesen megszerezhető 230 pontból 181-et gyűjtött be, ez 78,7 százalékos teljesítmény.