15 milliós támogatást kaptak az egri pólósok

Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. M
Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Tizenötmillió forintos támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től az Egri Vízilabda Klub. Az összeg főként a felnőtt férficsapat Bajnokok Ligája-részvételének költségeit fedezi majd - hangzott el az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján.

"Egy olyan nemzetközi élcsapatnak, mint a ZF-Eger, jelentős kiadásai vannak, ezért nagy öröm számunkra, hogy mától a Szerencsejáték Zrt.-t is újra a szponzoraink között tudhatjuk" - fogalmazott Bárány Attila, a klub ügyvezetője. Kiemelte: a cég 2013-ban 10 millió forinttal támogatta a klubot, ez az összeg idén 15 millió forintra nőtt. A támogatást főként a férfi csapat BL-s költségeire fordítják majd - tette hozzá.

100 éves hagyománya van a pólónak Egerben Forrás: MTI/Komka Péter

Bárány Attila elmondta: a cél az új szezonban is az, hogy a ZF-Eger minél előkelőbb helyen végezzen a BL-ben, illetve döntős legyen az ob I-ben és a Magyar Kupában. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatának ügyvezetője hangsúlyozta: az Egri Vízilabda Klub hazai és nemzetközi sikerei nemcsak Eger, hanem az egész ország számára fontosak, ezért kiemelt ügynek tartják az egyesület támogatását.

Lesz pénz, paripa, fegyver

Nyitrai Zsolt, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Egerben több mint százéves hagyománya van a vízilabdasportnak, amely előnyt élvez a helyi lakosok körében a sportágak között, és komoly hatással van az utánpótlás-nevelésre is.

A fejlesztéseknek köszönhetően a városban létrejön a közeljövőben egy tízpályás új uszoda, sportszálló, épülnek orvosi és igazgatási épületek, valamint parkolók - emelte ki. Úgy fogalmazott, 2017-ben Magyarország rendezi a vizes-világbajnokságot, ezért indokolt, hogy Egerben létrejöjjön egy modern nemzeti úszó- és vízilabdaközpont.