Óriási győzelemmel kezdett a Szeged

Juan Carlos Pastor, kézilabda
GERMANY, Berlin : Szeged's coach Juan Carlos Pastor reacts during the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A Mol-Pick Szeged drámai végjáték után 31-30-ra legyőzte az előző kiírásban harmadik lengyel Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitófordulójában. A hazaiak szlovén irányítója, Dean Bombac tizenegyszer volt eredményes.

Eredmény, kézilabda-BL, férfiak, B csoport, 1. forduló:
Mol-Pick Szeged - Kielce (lengyel) 31-30 (17-14)
Szeged, 3000 néző
v.: Oscar Raluy Lopez, Angel Sabroso Ramirez (spanyolok)
gól: Bombac 11, Källmann 5, Thiagus Petruc 4, Vranjes 3, Ilyés 2, Mindegía 2, Zubai 2, Ancsin 1, Balogh 1, illetve Aguinagalde 6, Jurecki 5, Buntic 4, Lijewski 4, Strlek 4, Bielecki 2, Cupic 2, Zorman 2, Jachlewski 1
hetesek: 3/3, illetve 5/3
kiállítások: 16, illetve 2 perc

A magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev által irányított Kielce az előző szezon csoportkörében oda-vissza legyőzte a szegedieket - október 4-én 37-32 volt Kielcében, december 6-án Szegeden pedig 27-26 -, így roppant nehéznek ígérkezett a mostani nyitány.

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, csak amíg Szmal többször védett - egyszer például arccal -, addig a házigazdáknál Sierra nem találkozott a labdával. A 6. percben 3-1-re vezetett a lengyel bajnok, de a 10.-re sikerült egyenlíteni (4-4). Bombac góljaival tartotta a lépést a Pick, és a 14. percben először vezetett (7-6). Időt kértek a vendégek, ám csak lassan tértek magukhoz, emberelőnyükben még büntetőt is rontottak.

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője Forrás: AFP/Odd Andersen

Kiegészülve ismét a szegediek pillanatai következtek, és a 23. percben már 13-9-re elhúztak Ilyés bombáival. A nagy rohanásban fáradni kezdtek a hazaiak, ezt kihasználta a Kielce, és amikor megint létszámfölénybe került, felzárkózott 13-12-re. Időkérés után újra magára talált a Szeged, és remek hajrával háromgólos előnnyel vonult el pihenőre.

A fordulást követően emberhátrányban megtáltosodott a Tisza-parti együttes, és 23-17-re megugrott. Kapust cserélt a Kielce, de sokáig maradt a különbség. Negyedórával a vége előtt két gyors góllal 27-24 lett az állás, és amikor még közelebb férkőzött a rivális, időt kért a Szeged (50. perc: 28-26). A kulcsjátékosok kis pihenőt kaptak a hajrá előtt, és a cserék révén az 53. percre 30-26 lett.

Zubai kiállítása alatt hétméterest hibázott a Kielce, ám Vranjest is kiküldték, és ő már vissza sem jöhetett. Fokozatosan zárkóztak a lengyelek, ám az utolsó két percben taktikusan játszott a Szeged. A végén maradt egy utolsó dobása a vendégeknek, de Bielecki löketét a hazaiak sáncolták, így roppant fontos két ponttal kezdték a BL-sorozatot.

A magyar csapat jövő vasárnap a macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára.

"Nem voltam teljesen elégedett, mert nem játszottunk jól, de nagy meccsen, a végén kicsit szorosabb csatában győzni tudtunk. Annak örülök, hogy a kispadról beálló játékosok sokat tudtak segíteni" - nyilatkozta a Sport Tv-nek Juan Carlos Pastor, a szegediek edzője.

"Az egyik legjobb európai csapatot tudtuk legyőzni. Jól játszottam, de most nekem jött össe, máskor majd másnak fog. a legfontosabb mindig a csapat" - tette hozzá a meccs hőse, a 11 gólig jutó szlovén Dean Bombac.

További eredmények:
Montpellier (francia) - Vardar Szkopje (macedón) 25-30
Rhein-Nackar Löwen (német) - Barcelona (spanyol) 22-21

szerdán játszották:
Kristianstad (svéd)-Kolding (dán) 33-26