Vágólapra másolva!
A 2008 óta jobbára román klubokban kézilabdázó, egykori 96-szoros magyar válogatott Szűcs Gabriella októbertől Románia válogatottját erősíti.

A 31 éves balátlövő októbertől már pályára is léphet a román csapatban, amellyel a decemberi, dániai vb-n is részt vehet majd.

"Szűcs Gabriellának kettős állampolgársága van, és

- idézte a Prosport.ro Alexandru Dedut, a román szövetség elnökét.

A válogatott szeptember végi, montenegrói edzőtáborában már ott is lesz, és október 8-án debütál a litvánok elleni Eb-selejtezőn, majd három nap múlva a fehéroroszok elleni meccs következhet a számára.

A 31 éves átlövő román színekben lesz ott a dániai világbajnokságon Forrás: Facebook/Szűcs Gabriella

Szűcs a legjobb eredményét a válogatottal a 2004-ös Eb-n, majd a 2005-es vb-n érte el,

a két eseményen egyaránt bronzérmet nyert Magyarországgal. A 2008-as pekingi olimpián negyedik lett a csapattal.

A nagyváradi születésű játékos első klubja a Debrecen volt, ahonnan 2008-ban igazolt a román bajnokcsapat Oltchim Valceához. 2011-ben visszatért a Debrecenhez, de fél év után újra Zilahban folytatta. 2013 óta Nagybányán, a HCM Baia Mare csapatában szerepel.

"Nagyon jól érzem magam Romániában, azért is, mert itt születtem Nagyváradon, csakúgy, mint a szüleim, akikre nagyon büszke vagyok. A jövőmet itt képzelem el, családot alapítunk a férjemmel, aki román.

csodásak a drukkereink, de a város egész sportélete nagyszerű" - nyilatkozta Szűcs a Prosport.ro-nak.

"Különleges érzés volt, amikor meghívót kaptam a román válogatottba, egyúttal megtiszteltetésnek is éreztem. Úgy érzem, a legnagyobb dolog egy sportoló számára, ha a válogatottban szerepelhet" - folytatta a kézilabdázó, aki a magyar szövetségi kapitány Németh Andrással is egyeztetett a végső döntés meghozatala előtt.

hogy Romániát választottam. Németh András figyelte a játékomat, de közöltem vele, hogy maradok, és a román válogatottban fogok szerepelni."

Beszélt arról is, hogy mire számít a jövőben. "Szeretném, ha az teljesítményemnek is köszönhetően megnyernénk a román bajnokságot, és a Bajnokok Ligájában is minél szebb eredményt szeretnénk elérni. A válogatottal az a célom, hogy minél komolyabb presztízsű helyen végezzünk a világbajnokságon, és kijussunk a riói olimpiára. Reménykedem, hogy egy sérülés nélküli, győzelmekkel teli szezonom lesz."