Széttépte a szerb zászlót a spanyol kosaras

Nikola Mirotic, kosárlabda
GERMANY, Berlin : Spain's Nikola Mirotic collides with a Turkish player during the EuroBasket group B match Turkey vs Spain in Berlin September 6, 2015. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Furcsa közjátékkal ért véget a kedd esti Olaszország-Spanyolország mérkőzés a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. A berlini csoportmeccsen a spanyolok montenegrói születésű játékosa, Nikola Mirotic annyira bosszús volt a vereség miatt, hogy a fejére lógatott textildarabot darabokra szaggatta. Pechjére az éppen egy szerb zászló volt.

Az első három mérkőzésén kétszer is vereséget szenvedett a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a négy helyszínen - Horvátországban, Franciaországban, Németországban és Lettországban - zajló Európa-bajnokság csoportkörében, és a keddi, olaszok elleni 105-98-as zakót nagyon nehezen viselte a legutóbbi Eb-n bronzérmet nyert csapat.

A játékosok közül a legidegesebbnek Nikola Mirotic tűnt, a Chicago Bulls erőcsatára elé az öltözőbe menet egy szerb zászlót lengettek a szurkolók, amit ő darabokra szaggatva letépett.

A szerb sajtó persze azonnal támadásba lendült, és ezt több okból is megtehette. Nemcsak az bosszantotta fel a szerbeket, hogy a nemzeti zászlót meggyalázták,

de ezt egy olyan délszláv származású játékos tette, aki Titogradban, a mostani Podgoricában, azaz Montenegróban született

.

Nikola Mirotic bocsánatot kért tettéért Forrás: AFP/John MacDougall

Mirotic a Blic.rs-nek elmondta, szerdán találkozott szerb újságírókkal és a válogatott több tagjával is Berlinben, elmondta a saját verzióját és bocsánatot kért a történtek miatt.

"Nyilvánvalóan rosszul érzem magam a történtek miatt, nagyon sajnálom. De amit tettem, nem a szerbek ellen irányult. A felvételen látható, hogy a vereség miatt lehorgasztott fejjel, szomorúan mentem az öltözőbe, és csak azt vettem észre, hogy hirtelen valami a fejemen van. Az első reakcióm az volt, hogy letéptem róla.

Nagyon kellemetlenül érzem magam, csak annyit mondhatok, hogy sajnálom. Sportolóként minden nemzetet tisztelek, főleg Szerbiát, ahol a rokonaim és barátaim élnek" - mondta Mirotic.

Nikola Mirotic Forrás: AFP/John MacDougall

Azt mondta, hogy még nem látta a neki címzett gyűlölködő üzeneteket, amit a Twitteren kapott.

"Nem olvastam azokat, de abszolút megértem a szurkolókat. Megsértettem őket, és nem is várom el, hogy megbocsássanak.

- ismételte meg a bocsánatkérést.