Vágólapra másolva!
Egy nappal az Universiade vízilabdatornájának a kezdete előtt teljesen felborult a torna lebonyolítási rendje. A távol maradó Szingapúr miatt a magyaroknak három helyett hat csoportmeccset kell játszaniuk, ráadásul az első ellenfél, Olaszország jóval erősebb az eredetileg kijelölt franciáknál.

A sportverseny helyszínén, a dél-koreai Kvangdzsuban derült csak ki, hogy a torna programja teljesen átalakult – írja a VLV.hu pólós weboldal.

Szingapúr a halálos áldozatokkal járó MERS-vírustól tartva lemondta a játékokon való részvételt,

ezért a menetrendet teljesen átalakították.

Bátori Bence (balra) már a nagyválogatottban is bizonyított Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az eredeti négycsoportos lebonyolítás helyett egy hatos és egy hetes csoportot alakítottak ki, a magyarok Ausztráliával, Franciaországgal, Hollandiával, Dél-Koreával, Olaszországgal és Brazíliával mérkőznek majd meg.

"A tervezett három helyett most hat csoportmérkőzés vár ránk, zsúfoltabbá vált a program. Az se mindegy, hogy

az első meccsre a franciákra készültünk, nem egy jóval erősebb olasz csapatra.

Ami minket illet, a védekezés elég jól alakul, a törökországi tornán kevés gólt kaptunk, támadásban voltak hiányosságok. Az igazi csúcsformánkat a csoportmeccseket követő időszakra kell tartogatnunk, ami azt is jelenti, hogy egyes taktikai fegyvereket most még tartalékolunk" – nyilatkozta az Universiade-csapat szövetségi kapitánya, Vincze Balázs a VLV-nek.

Hozzátette, a körülmények megfelelőek, az idő jó, a szállás rendben van, persze

sok mindenhez kell alkalmazkodni, hivatalosan például egy edzésre van csak mód naponta,

ezért kooperálni kell más csapatokkal. "Hol mi hívunk partnert, hol ők teszik lehetővé számunkra a közös edzést. Videózni tudunk, az étkezésre nem lehet panasz, bízom abban, hogy a transzferek is rendben lesznek. Egyedül a konditermi edzések tűnnek nehézkesnek, e téren jóval kevesebb a lehetőség, mint két éve, Kazanyban volt."

A tornán a magyarok itthoni idő szerint csütörtökön 5.30-kor pólóznak először, az ellenfél Olaszország.

A magyar Universiade-válogatott:
Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid (kapusok), Bátori Bence, Chilkó Márton, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).