Vágólapra másolva!
Kihirdette keretét a nyári Világliga-szuperdöntőre és a kazanyi világbajnokságra Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Meglepetésre hárman is hiányoznak a tavalyi Eb-ezüstérmes csapatból, a világbajnok Szivós Márton és Decker Ádám mellett Tóth Márton is rápihenhet a következő idényre.

A klubidény végeztével Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány megnevezte a bő keretét a bergamói Világliga-szuperdöntőre, valamint a kazanyi világbajnokságra.

"Hárman hiányoznak a tavalyi Eb-2. keretből, Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám. Ezzel csak az a folyamat folytatódik, ami korábban már elkezdődött: a keretben egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében. A Bajnokok Ligája hatos döntője nem segített a döntésemben, nem ez alapján alakítottam ki a keretet. Szeretnék ezen a nyáron egy fiatalabb, gyors csapatot látni. A bakui Európa Játékok után kereten kívüli játékosként csatlakozik hozzánk Nagy Ádám."

Szivós Márton a nyáron nem lesz a válogatott tagja Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A felkészülés hivatalosan június 1-jén elkezdődik, de az egri és a szolnoki játékosok majd később csatlakoznak a már együtt edzőkhöz. Az OSC pólósai hétfőtől a kapitány rendelkezésére állnak.

Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd már Vincze Balázs Universiade-keretével készül, nincs már a csapattal Kalanovics Balázs és Vogel Soma, marad viszont még a héten Fülöp Bence, Kovács Gergő, Fejős Róbert és Kardos Gergely, azért, hogy szerda és péntek este meglegyen a csapat az Universiade-válogatott elleni edzőmeccsen.

Benedek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A fiatalok, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt két hétben, sokat fejlődtek, a két edzőmeccs is abban segít, hogy az ő épülésük tovább folytatódjon" - tette hozzá Benedek Tibor.

A bergamói Világliga-szuperdöntő június 23-án kezdődik.

A magyar válogatott bő kerete:
kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton
mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni, Bedő Krisztián.