Jagr egymaga sikeresebb, mint új klubja

Jaromir Jagr, New Jersey Devils, NHL, jégkorong
UNITED STATES, NEWARK : NEWARK, NJ - JANUARY 28: Jaromir Jagr #68 of the New Jersey Devils is hit into the glass during the third period against the Toronto Maple Leafs at the Prudential Center on January 28, 2015 in Newark, New Jersey. The Devils defeated the Maple Leafs 2-1 in the shootout. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Florida Panthers jégkorongcsapatánál folytatja pályafutását Jaromir Jagr, a veterán cseh szupersztárnak ez lesz a nyolcadik klubja az NHL-ben.

A 43 éves csatártól egy idei második, és egy jövő évi harmadik körös draftjogért cserébe vált meg a New Jersey Devils, amelynél Peter DeBoer vezetőedző december 26-i menesztését követően nem igazán számítottak a játékosra.

Jagr második szezonját töltötte New Jerseyben, tavaly 67 pontjával (24 gól és 43 gólpassz) az együttes legeredményesebb hokisa volt, a mostani idényben eddig 57 mérkőzésen 29 pontnál (11 gól és 18 gólpassz) jár.

Jagr 42 évesen még csapata legjobbja volt Forrás: AFP

A cseh világklasszis egymaga sikeresebb, mint jelenlegi klubja: pályafutása során eddig 1792 NHL-mérkőzésen játszott, míg az 1993-ban alapított Panthers összesen 1672 meccset vívott. Az Idnes.cz portál szerint Jagr 771 győztes mérkőzésen szerepelt, a floridai klub eddig összesen 658-szor nyert.

Jagr - aki egyike azon 25 hokisnak, aki nyert már olimpiát (1998), vb-t (2005, 2010) és Stanley-kupát (1991, 1992) is - az NHL-ben a Pittsburgh Penguinsben játszott először, majd a Washington Capitals, a New York Rangers, a Philadelphia Flyers, a Dallas Stars és Boston Bruins csapataiban is szerepelt.

A Panthers jelenleg a rájátszásba jutásért harcol, a soron következő hat találkozóját hazai környezetben játssza. Jagr szombaton, a Buffalo Sabres ellen mutatkozhat be.

A legutóbbi játéknap eredményei:
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 6-3
New York Rangers - Arizona Coyotes 4-3
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2-5
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 3-2
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 0-3
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 1-2 - szétlövés után
Nashville Predators - Minnesota Wild 2-4
Los Angeles Kings - Ottawa Senators 0-1
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2-3