Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Kings 1-0-ra nyert a vendég Detroit Red Wings ellen, ezzel sorozatban nyolcadik győzelmét aratta az NHL keddi játéknapján.

Az egyetlen gólt a 3. percben ütötte emberelőnyben Justin Williams. A kapus Jonathan Quick 35 védést mutatott be és az idényben negyedik alkalommal nem kapott gólt.

A győztes gólt szerző Williams gratulál a mindent védő Quicknek Forrás: AFP

A New York Rangers is 1-0-ra győzött a Calgary Flames ellen, a harmadik harmad elején Kevin Hayes talált be, míg Cam Talbot-nak - akárcsak Quicknek - a szezonban negyedszer maradt érintetlen a kapuja. A hazaiaknál nem játszott a gólerős Rick Nash nyaksérülés miatt.

A Chicago Blackhawks kétszeres bajnoka, Patrick Kane kidőlt a sorból, amikor a Florida Panthers ellen egy lökés után nekiesett a palánknak. Csapata végül szétlövés után nyert, így megszakadt a három vereségből álló sorozata. A Panthers keleten úgy kilencedik, hogy két pont választja el a már rájátszást érő helyen álló, most otthon vereséget szenvedett Boston Bruinstól.

A keleti első Montreal Canadiens olimpiai bajnok kapusa, Carey Price megszakítás nélkül kilencedik idegenbeli győzelmét aratta, amivel beállította Rogie Vachon 1968/69-es klubcsúcsát. A listavezető Nashville Predators finn kapusa, Pekka Rinne a szezonban 35. alkalommal nyert és ebben a mutatóban éllovas. A sereghajtó Buffalo Sabres és a nyugaton utolsó Edmonton Oilers is begyűjtötte a két pontot kedden, míg az Arizona Coyotes sorozatban hetedik vereségét könyvelte el.

eredmények:
Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 2-4
New York Islanders - Arizona Coyotes 5-1
New York Rangers - Calgary Flames 1-0
Boston Bruins - Vancouver Canucks 1-2
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 4-1
St. Louis Blues - Montreal Canadiens 2-5
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1-2
Winnipeg Jets - Dallas Stars 4-2
Nashville Predators - Colorado Avalanche 5-2
Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3-2, szétlövés után
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 1-0