A Veszprém jó, a Szeged pocsék sorsolást kapott a BL-ben

Ortega Pérez, Antonio Carlos ARCKIFEJEZÉS felemeli a kezét kiabál MOZOG vezetőedző Kiel, 2013. április 21.
Antonio Carlos Ortega Pérez, az MKB Veszprém vezetőedzője csapatának a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játsz
Kiel, 2013. április 21. Antonio Carlos Ortega Pérez, az MKB Veszprém vezetőedzője csapatának a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésén a kieli Sparkassen Arénában 2013. április 21-én. (MTI/EPA/Carsten Rehder)
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém a spanyol La Rioját, a Mol-Pick Szeged a német Rhein-Neckar Löwen csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolásán.

Az első mérkőzéseket március 11. és 15. között rendezik, a visszavágókra március 18. és 22. között kerül sor. A kiemelés alapján mindkét magyar csapat otthon játszhat a második összecsapáson.

Carlos Ortega Pérez vezetésével a Veszprém célja idén is minimum a Final Four Forrás: MTI/EPA/DPA/Carsten Rehder

A Veszprém elkerülte a BL-címvédő Flensburgot, és tulajdonképpen kedvező ellenfelet kapott, a Szeged viszont megkapra a lehető legnehezebb sorsolást, és a Rhein-Neckar Löwen gárdájával csaphat össze. Érdekesség, hogy a Flensburg ellenfele a Kiel lesz, ami azt jelenti, hogy megismétlődik a tavalyi BL-döntő.

A Szeged kifogta a legrosszabb ellenfelet

A csoportelső Veszprém - amely az előző idényben bejutott a négyes döntőbe, és most is oda szeretne kerülni - egy másik csoportból érkező negyedikkel kerülhetett össze, így kaphatta volna akár a címvédő német Flensburg-Handewittet vagy a dán Aalborg együttesét is. Ennek tükrében és az előzetes veszprémi vélemények alapján a spanyol La Rioja kedvező ellenfélnek számít.

A tavaly EHF Kupa-győztes Szeged második volt csoportjában, neki egy másik csoportbeli harmadik jöhetett ellenfélnek, és a lehetségesek közül megkapta a legkomolyabb riválist, a Bundesliga második helyén álló Rhein-Neckar Löwent - jóllehet a horvát RK Zagrebbel vagy a lengyel Wisla Plockkal is összesorsolhatták volna.

Sok múlik az idegenbeli meccsen

Juan Carlos Pastor, a szegediek spanyol vezetőedzője a klub honlapjának elmondta: el kell fogadniuk, hogy a lehető legerősebb ellenfelet kapták meg a legjobb 16 között. "Fontos lesz az idegenbeli találkozó, mert a Löwen otthon igazán veszélyes. Ha jó játékkal sikerül előrukkolnunk, a visszavágón a fantasztikus hangulatot teremtő szegedi szurkolókkal kiharcolhatjuk a továbbjutást" - mondta Pastor.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke osztja a spanyol tréner véleményét: "A továbbjutás két meccsen dől el. A berlini EHF Kupa négyes döntője előtt senki nem adott egy fabatkát sem nekünk, hogy megnyerjük a viadalt, mégis sikerült. Ők is emberek, mint mi, ezt kell megoldanunk, ami nem könnyű, de állunk elébe."

Vadkerti Attila csapatkapitány szerint - utalva a két klub kabalaállatára - a bika és az oroszlán találkozik, ugyanakkor a cél nem változott, szeretnének a nyolc közé jutni, noha komoly kihívás előtt állnak.


"Egyelőre a magyar bajnoki meccsekre készülünk, szeretnénk újból jó formába lendülni, önbizalmat szerezni, mert a Löwen ellen ez nagyon fontos lesz. Láttuk, hogy otthonukban megverték a Veszprémet, láttuk, hogy a Vardar viszont legyőzte őket." - fogalmazott.

Ismétlődik a BL-döntő

Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi döntő, mivel a címvédő Flensburg - amely csak negyedik lett csoportjában - találkozik a THW Kiellel, vagyis a 2014-es Final Four résztvevői közül egy egészen biztosan hiányozni fog a végjátékból.

A tavaly harmadik Barcelona a szegedi csoportból érkező dán Aalborgot kapta, míg a mezőny egyetlen százszázalékos együttesére, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev által irányított lengyel Kielcére a francia Montpellier vár.

A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque francia házirangadót vív a PSG-vel - ahonnan Császár Gábor éppen a múlt héten távozott -, a komoly skalpokat (Barcelona, Flensburg) begyűjtő lengyel Wisla Plock a macedón Vardar Szkopjével, míg a Zagreb a dán Koldinggal mérkőzik.

A La Rioja ügyvezetője örül a Veszprémnek

Jaime Luis González Gutiérrez, a Naturhouse La Rioja kézilabda klub ügyvezetője örömmel nyilatkozott arról, hogy a BL-ben az MKB-MVM Veszprém együttesével kerültek szembe a legjobb 16 között.

"Annak egyáltalán nem örültünk volna, ha az FC Barcelonát kapjuk, mert velük a most folyó spanyol bajnokságban rövid idő alatt már ötször is meg kellett mérkőznünk" - nyilatkozta a sportvezető a Telekom Sporthír Szolgálatnak. "Az viszont kifejezetten jó hír a számunkra, hogy a magyar bajnokcsapat látogat el hozzánk, aminek a szurkolóink és a támogatóink is örülni fognak. Nem kétséges, hogy a Veszprém jelenleg Európa, egyben az egész világ egyik legjobb klubcsapata, amely idén is eljuthat Kölnbe, a Final Four tornára. Nem feltett kézzel állunk majd ki ellenük, noha tudjuk, hogy a továbbjutás kérdése már a bécsi sorsoláson eldőlt. Számunkra már az is dicsőséget jelent, hogy a csoportunkból negyedik helyezettként tovább tudtunk jutni. Kis csapat vagyunk, rövid történettel, és azt is ki kell mondanom, hogy az erőviszonyok alapján a 16 között mi állunk a sor végén. Nincs nagy súly a vállunkon, ezért felszabadultan és nagyon lelkesen fogunk hazai pályán és idegenben is játszani" - hangsúlyozta az észak-spanyolországi Logrono, a 150 ezer lakosú kisváros kedvenc csapatának ügyvezetője.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
La Rioja (spanyol)-MKB-MVM Veszprém
Rhein-Neckar Löwen (német)-Mol-Pick Szeged


Montpellier (francia)-Kielce (lengyel)
Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol)
Flensburg (német)-THW Kiel (német)
Dunkerque (francia)-PSG (francia)
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedóniai)
PPD Zagreb (horvát)-Kolding-Köbenhavn (dán)

Ezekből a kalapokból húzták a párokat:

Csopertelsők: THW Kiel (német), Barcelona (spanyol), MKB-MVM VESZPRÉM, Kielce (lengyel)
Másodikok: PSG (francia), Kolding-Köbenhavn (dán), Vardar Szkopje (macedón), MOL-PICK SZEGED
Harmadikok: PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), RN Löwen (német), Dunkerque (francia)
Negyedikek: La Rioja (spanyol), Flensburg (német), Montpellier (francia), Aalborg (dán)