Vágólapra másolva!
A már csoportgyőztesként pályára lépett MKB-MVM Veszprém kiütéses, 14 gólos győzelmet aratott a Montpellier vendégeként a férfi Bajnokok Ligája C csoportjának utolsó fordulójában.

A meccsnek egyik csapat számára sem volt igazi tétje, mivel a Montpellier negyedik helye - és ezzel továbbjutása - éppúgy biztos volt, mint a veszprémiek első pozíciója.

A magyar csapat mindezek ellenére nagy lendülettel és eredményesen játszott, és fokozatosan lépett el a házigazdáktól. A franciák a félidőben még csak ötgólos hátrányban voltak, a fordulás után azonban teljesen összeestek, és végül történetük legsúlyosabb hazai vereségét szenvedték el.

"Tudtuk, hogy kötelező feladat számunkra a győzelem megszerzése, és ennek szellemében léptünk a pályára. Őszintén el kell ismernem, hogy jelenleg nincs 14 gólnyi különbség a két csapat között, annak viszont nagyon örülök, hogy a játékosaim úgy is mindent beleadtak, hogy a találkozó végeredménye a csoporton belüli sorrenden már nem változtathatott" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Antonio Carlos Ortega.

"Tiszta és egyértelmű győzelmet arattunk, amely megerősít bennünket abban az elhatározásunkban, hogy idén is a Final Four szereplői akarunk lenni, sőt Kölnben még jobb mérleggel szeretnénk zárni, mint tavaly, amikor negyedikek lettünk. A két kapus közötti különbség is nagy szerepet játszott a győzelmünkben, azaz Alilovics mindenképpen extra dicséretet érdemel” - fogalmazott a Veszprém vezetőedzője.

"Minden franciaországi BL-találkozó nagy kihívás a számunkra, ezért most is kellő alázattal küzdöttünk, és biztosra akartunk menni. Szerintem sem vagyunk 14 góllal jobbak a legyőzött csapatnál, de a jegyzőkönyvbe örömünkre az került be., hogy 34-20-ra győztünk” - csatlakozott Ortegához Nagy László csapatkapitány.

A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden rendezik, a tavaly négyes döntőbe jutott veszprémiek egy másik csoportbeli negyedikkel találkoznak majd.

Eredmény, 10. (utolsó) forduló, C csoport:
Montpellier (francia) - MKB-MVM Veszprém 20-34 (9-14)

A csoport végeredménye: 1. Veszprém 18 pont, 2. Vardar Szkopje (macedón) 15, 3. RN Löwen (német) 12, 4. Montpellier 8, 5. Celje (szlovén) 6, 6. Csehovszkije Medvegyi (orosz) 1.