70 ezer szurkolót szomorított a Kings

2015 Coors Light Stadium Series - Los Angeles Kings v San Jose Sharks GettyImageRank3 Taking SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA California Santa Clara County - California Los Angeles Kings National Hockey League San Jose Sharks Levi's 2015 Hockey NHL Stadium
SANTA CLARA, CA - FEBRUARY 21: The Los Angeles Kings take on the San Jose Sharks during the NHL Stadium Series at Levi's Stadium on February 21, 2015 in Santa Clara, California. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Kings nyitott pályán nyert egy góllal a San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A vendég Kings 70 ezer szomorú San José-szurkolót küldött haza.

A 2-1-es vendégsikert hozó szombati csatát, amelyre a Levi's Stadionban valamivel több mint 70 ezer ember volt kíváncsi, a szlovák szélső, Marian Gaborik harmadik harmad elején szerzett gólja döntötte el. A bajnoki címvédő Los Angeles-iek zsinórban hetedik meccsüket nyerték meg az NHL-ben, a győzelemhez Jonathan Quick 31 védéssel járult hozzá.

Minden idők harmadik legmagasabb nézőszámát hozó NHL-mérkőzésén Gaborik is jól érezte magát. "Tudtuk, hogy a jég nem lesz a legjobb minőségű, és így is lett, ennek ellenér nagyon élveztem a játékot. Ez volt a második szabadtéri meccs, amin részt vehettem, és remélem, lesz még alkalmam rá - mondta a szlovák játékos.

A harmadik leglátogatottabb mérkőzés Forrás: AFP/Thearon W. Henderson

Az eddigi legmagasabb nézőszámot tavaly regisztrálták Michiganben (105,941), a sorban a második a 2008-as első Winter Classic Buffalóban (71,234), alig lemaradva követi a tegnapi, kaliforniai mérkőzés.

Eredmények:
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 1-2
Dallas Stars-Detroit Red Wings 6-7 - szétlövéssel
Washington Capitals-New York Islanders 3-2 - szétlövéssel
Philadelphia Flyers-Nashville Predators 3-2 - szétlövéssel
Toronto Maple Leafs-Winnipeg Jets 4-3 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 1-2
Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 3-1
New Jersey Devils-Carolina Hurricanes 3-1
Ottawa Senators-Florida Panthers 4-1
Arizona Coyotes-Tampa Bay Lightning 2-4
St.Louis Blues-Pittsburgh Penguins 2-4