Idegenben kell a bravúr a Balatonfüredtől

Balatonfüred kézilabda
Kellene a bravúr a Balatonfüredtől
Vágólapra másolva!
A Balatonfürednek a svéd Eskilstuna otthonában kellene begyűjtenie azt a két pontot, amelyet otthon simán elveszített a horvát Nexével szemben a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörében. Ugyanakkor a férfi Bajnokok Ligája csoportzárásnak sem az MKB-MVM Veszprém, sem pedig a Mol-Pick Szeged számára nincs tétje.

A fürediek egy hete nagyon gyenge játékkal kaptak ki 31-19-re a Nexétől, most pedig ahhoz az Eskilstunához látogatnak, amely szintén vereséggel rajtolt, mégpedig a német Melsungennel szemben. A kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, így már idegenből is pontot kellene rabolnia a magyar csapatnak.

Kellene a bravúr a Balatonfüredtől Forrás: MTI


A BL-ben már nincs kérdés: a Veszprém csoportelsőként látogat Montpellier-be, míg a Szeged biztos csoportmásodikként fogadják a továbbjutásért játszó dán Aalborgot.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden rendezik, a tavaly négyesdöntőbe jutott - és idén is odavágyó - veszprémiek egy másik csoportbeli negyedikkel találkoznak majd, míg a szegediek egy csoportharmadik ellen mérkőznek a nyolc közé jutásért úgy, hogy mindkét magyar klub a visszavágón lesz otthon.

A magyarok hétvégi programja:

szombat, férfi EHF Kupa, D csoport, 2. forduló:
Eskilstuna (svéd) - Balatonfüred 16.00

vasárnap, férfi BL, 10. (utolsó) forduló:

C csoport:
Montpellier (francia) - MKB-MVM Veszprém 17.00

D csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg (dán) 19.00