Legyőzte Ukrajnát a hokiválogatott

hoki, magyar jégkorong válogatott
6-1-nél úgy tűnt, kiütjük a hazai válogatottat
Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott gólokban és kiállításokban gazdag mérkőzésen 6-5-re legyőzte vasárnap az ukrán csapatot a lengyelországi Torunban zajló torna utolsó, harmadik fordulójában. Kóger Dániel háromszor volt eredményes és volt egy gólpassza is.

Eredmény, 3. forduló:
Magyarország - Ukrajna 6-5 (1-1, 3-3, 1-1)
gól: Kóger (14., 39., 53.), Sarauer (25.), Sofron (36.), Vas J. (51.), illetve Donika (9.), Alekszjuk (30.), Blagij (36.), Zabludovszki (39.), Ljalka (57.)

Ezt megelőzően mindkét gárda legyőzte a románokat és kikapott a házigazda lengyelektől, így a torna második helye volt a tét. Az elején sorra kapta a kiállításokat a magyar csapat és a 9. percben, amikor már a harmadik kisbüntetés volt érvényben, megszerezték a vezetést az ukránok. Sikerült rendezni a sorokat, Kóger egyenlített, majd a honosítás előtt álló, a válogatottban szombaton debütált Sarauer - ugyancsak emberelőnyben - fordított.

Jó eséllyel a 2. helyen végzünk Lengyelországban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Még a szünet előtt gyors egymásutánban három ukrán és két magyar gól született, így 4-4-ről kezdődött a záró harmad. Az 51. percben büntetőt kapott a magyar csapat, ezt Vas János belőtte, majd hosszú ideig állt a játék, mert betört a plexi, az esetnél Orbán komoly arcsérülést szenvedett. Kóger harmadik találatával kétgólos hízott a magyar előny, a végén az ukránok még szépítettek, ám egyenlíteniük nem sikerült.

Gól- és kiállítászápor

A bírók összesen 50 perc kiállítást osztottak ki. A veretlen lengyelek este a papírformának megfelelően legyőzték a pont és lőtt gól nélkül álló románokat, akik ezúttal sem találtak a kapuba, így a magyarok másodikként zártak. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese az áprilisi, krakkói vb-n a lengyel és az ukrán csapattal is találkozni fog.

A nap másik mérkőzésén:
Lengyelország - Románia 4-0 (0-0, 4-0, 0-0)

A torna végeredménye: 1. Lengyelország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ukrajna 4, 4. Románia 0