Vágólapra másolva!
Ez Európai Kézilabda Szövetség minden forduló után megválasztja a hét legszebb jeleneteit, majd az év végén összesítésként az egész idény legszebb kézilabdás megmozdulásaira is lehet szavazni. Idén két veszprémi és egy szegedi siker is született - nem véletlenül. 

A legszebb védések között Mikler Roland nyert, aki a Vardar elleni meccs hajrájában fogta meg Brumen hetesét. A hárítás egyébként is szép reflexmozdulat, de a győzelemben valószínűleg benne van az is, hogy a válogatott kapus biztos vereségtől mentette meg a végén egy góllal nyerő Veszprémet.

Mikler Roland életben tartja a Veszprémet Szkopéjéban Forrás: Origo

A legszebb kínai gólok versenyét meggyőző fölénnyel nyerte meg Dejan Bombac és Jonas Källman tökéletes akciója: a szlovén irányító feltett labdáját a svéd szélső úgy húzta be a rövid felsőbe, ahogy kell.

Jonas Källman behúzza Forrás: Origo

A legszebb távoli lövések között nyerő Carlos Ruesga nem is igazán távolról, csak az átlövő posztjáról ereszti meg a győztes találatot. Ruesga védjegyének számító elhajlásos lövései mellett gyakran mutat be ehhez a gólhoz fogható technikai bravúrokat - csak nem mindegyiknek a világ egyik legjobb kapusa, Sterbik Árpád az elszenvedője.

Carlos Ruesga trükkös lövése Forrás: Origo

Itt van az összes kategória győztese egyben