Vágólapra másolva!
Második mérkőzését is megnyerte világligás európai selejtezőcsoportjában a magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese 10 góllal verte a románokat.

eredmény, férfi Világliga, A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Románia 20-10 (5-3, 5-3, 5-0, 5-4)
a magyar góldobók: Erdélyi 5, Vámos 3, Varga Dániel, Hosnyánszky, Angyal, Bátori 2-2, Madaras, Mezei, Manhercz, Bedő 1-1

A korábbi sikerkapitányról, a szövetség jelenlegi elnökéről, Kemény Dénesről elnevezett miskolci uszodában a csapatkapitány, olimpiai és vb-aranyérmes Varga Dániel akciógóljával hamar előnyhöz jutott a magyar válogatott.

Bár a románok kiegyenlítettek, az első játékrész közepe táján - az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert alakítása nyomán - 5-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az első szünetig azonban 5-3-ra felzárkóztak a vendégek.

A második negyedben is sokáig szoros volt az állás, olyannyira, hogy a megfiatalított rivális 5-4-re feljött, a félidőre viszont a szintén több ifjú tehetséget felvonultató magyar csapat helyreállította a világ rendjét: elsősorban a triplázó - összességében ötször eredményes - Erdélyi Balázsnak köszönhetően 10-6-os vezetésre tett szert.

A harmadik nyolc percben csupa hazai gólt láthatott a közönség, méghozzá sorjában ötöt, így gyakorlatilag már ekkor eldőlt a mérkőzés (15-6), amelynek befejező negyedében csak a győzelem nagysága lehetett kérdés. Végül is tíztalálatnyi különbséggel győzött a magyar csapat.

Oda-visszavágós rendszerű négyes selejtezőcsoportjában a magyar válogatott november 18-án, Debrecenben 13-6-ra nyert első ellenfelével, a szlovákokkal szemben. Harmadik meccsét január 20-án vívja a görögök otthonában. A csoportból csak az első helyezett kerül tovább, s vehet részt a Világliga-sorozat júniusi, olaszországi szuperdöntőjében, a nyolccsapatos finálé győztese pedig kijut a 2016-os riói olimpiára.