Vágólapra másolva!
Vereséggel mutatkozott be a női kézilabda Európa-bajnokság másik házigazdája, Horvátország, amely Svédországtól kapott ki a C csoportban. Küzdelmes meccsen nyert a címvédő, megszenvedtek a franciák Szlovákiával. 

C csoport (Varasd):
Svédország-Horvátország 30-28 (17-17)
Hollandia-Németország 29-26 (12-11)
A C csoport állása: 1. Hollandia 2, 2. Svédország 2, 3. Horvátország 0, 4. Németország 0

A horvátok nagy adok-kapokba bonyolódtak Svédországgal, a rengeteg gólt hozó rangadón jobbára a svédek vezettek, de a horvát csapat 2-3 gólos hátrányból is többször fel tudott állni. A hajrában egy másfél perces jó periódussal újra elléptek a svédek, és innen már nem volt visszaút, némi meglepetésre vereséggel mutatkozott be a társházigazda.

A csoport másik meccse is meglepő eredményt hozott, Hollandia három góllal verte Németországot, így alaposan a feje tetejére állt a csoport már az első kör után.

A címvédő győzelemmel mutatkozott be

D csoport (Eszék):
Montenegró-Szerbia 22-19 (10-8)
Franciaország-Szlovákia 21-18 (7-9)
A D csoport állása: 1. Montenegró 2, 2. Franciaország 2, 3. Szerbia 0, 4. Szlovákia 0

Rangadóval kezdődött a D csoport is, a címvédő Montenegró a két évvel ezelőtti negyedik Szerbiával találkozott. A montenegróiak jól kezdtek, többször is úgy nézett ki, végleg le tudják szakítani ellenfelüket, de a szerbek mindig visszajöttek a meccsbe. Montenegró végül három góllal nyert, és nem is adott ki magából mindent.

A délutáni meccsen a franciák a vártnál jóval nehezebben, de érvényesítették a papírformát, és legyőzték Szlovákiát, amely elsősorban remek védekezésével lepte meg a jóval esélyesebb francia válogatottat.