Megalázó vereségbe szaladt bele a Veszprém

Veszprém, 2014. október 4.
Momir Ilic, a Veszprém játékosa (elöl) és Stefan Kneer a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának D csoportjában játszott MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. október 4-én.
MTI Fotó:
Veszprém, 2014. október 4. Momir Ilic, a Veszprém játékosa (elöl) és Stefan Kneer a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának D csoportjában játszott MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. október 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém története egyik legrosszabb félidejét nem tudta kiheverni, és súlyos vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwen otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában. Veresége ellenére a Veszprémnek jó esélye van a csoport megnyerésére. 

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport, 8. forduló:
Rhein-Neckar Löwen-MKB-MVM Veszprém 32-25 (18-10)

Rosszul kezdte a BL-forduló egyik legnagyobb rangadóját a Veszprém, nagyon nem ízlett a magyar bajnoknak a Löwen nyitott védekezése. A veszprémiek rengeteg technikai hibát követtek el támadásban, amiből a németek könnyű gólokat szereztek, és gyorsan átvették a mérkőzés irányítását.

A támadások mellett a védekezés sem ment, az első negyedóra végére a Veszprém mindössze öt gólnál járt, kapott viszont kilencet, ami még nagyobb meglepetés, hiszen a BL egyik legjobban védekező csapata Carlos Ortegáé. Ha a zavarodott kezdés nem lett volna elég, az első félidő közepére Schuch Timuzsin és Renato Sulic is megkapták a második kiállításukat, nagy bajban volt a Veszprém.

A Veszprém a Löwen kezére játszott

Beállt a csaknem két hónapot kihagyó Nagy László, de ő sem tudott segíteni, a támadásban elszórt labdákból könnyedén kamatoztatta legnagyobb erősségét a Löwen, és sorra dobta a könnyű gólokat lerohanásból. Ilyen zavarodottan nemcsak idén, de talán másfél éve, a Kielben elveszített csoportmeccs óta nem játszott a Veszprém, Ortega a 22. percben kénytelen volt kikérni második idejét is.

Ilics öt gólig jutott Mannheimben Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar bajnok az időkérés után is úgy játszott tovább, mintha nem tudná, mit nem szabad csinálni a Löwen ellen, a németek alaposan megszórták a Veszprémet, amely BL-története egyik legrosszabb félideje után nyolcgólos hátrányban volt.

A második félidő sem indult jobban, a Löwen nem sokkal a szünet után már tíz góllal vezetett, és gyakorlatilag lerendezte a meccset. A Veszprém Lékai Máté irányításával támadásban némileg összekapta magát, és Mikler Rolandban is elakadt néhány labda, de a magyarok már csak azért küzdöttek, hogy a megalázó különbséget csökkentsék valahogy.

Végül hét lett közte

A Veszprémnek többször is volt esélye hét gól alá menni, de a németek összes játékosa óriási napot fogott ki, így egyre biztosabbnak látszott, hogy komoly vereségbe szalad bele. A különbség végül hét gól lett, de a mutatott játékban még ennél is nagyobb volt a különbség a két csapat között.

Vereségétől függetlenül a Veszprém valószínűleg megnyeri a legnehezebb BL-csoportot, de a csúnya vereséggel búcsút mondott hibátlan mérlegének. A továbbjutókat már ismerjük, két körrel a vége előtt már biztos, hogy a Veszprém és a Löwen mellett a Vardar és a Montpellier jut a legjobb 16 közé.