Hajszálon múlt a szegedi bravúr

Juan Carlos Pastor, kézilabda
GERMANY, Berlin : Szeged's coach Juan Carlos Pastor reacts during the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged színvonalas, jó meccsen egy góllal kikapott hazai pályán a Vive Kielcétől, így eldőlt, hogy a második helyen jut a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. A Pick gyenge első félidőt követően nagyot ment a szünet után, de a hajrára elfáradt, így nem tudott meglepetést okozni.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 8. forduló
MOL-Pick Szeged-Vive Kielce 26-27 (11-14)

A Kielce kezdte jobban a rangadót, a Szegednek nem ízlett a lengyelek magas, jól záró fala, a vendégek gyorsan elléptek 2-3 góllal. Az első negyedóra végén José Manuel Sierra is bemutatott néhány védést, Pick Rajko Prodanovic góljaival zárkózni kezdett a Pick, de a szegedi védekezést simán átlövő lengyelek vezetését nem fenyegette komoly veszély.

A Kielce remekül védekezett, rengeteg technikai hibára kényszerítette a Szegedet, annak ellenére állandósult a vendégek 3-4 gólos vezetése, hogy a magyar csapat kapujában nagyszerűen védett a Sierrát váltó Piotr Wyszomirski.

A szünet után parádézott a Szeged

A parádézó Marin Segónak nem nagyon sikerült gólt lőni, így a Szeged lengyel kapusának védései csak arra bizonyultak elégnek, hogy a szünetig meccsben maradjon a magyar ezüstérmes (11-14). A második félidőt már sokkal jobban kezdte a Szeged, Balogh Zsolt gyorsan bevágott két gólt, és Wyszomirski is ott folytatta, ahol az első végén abbahagyta, így a Pick négy és fél perc alatt átvette a vezetést.

Nagyon elkapta a fonalat a hazai csapat, a 40. percben már nem csak a győzelem, de a hatgólos siker is elérhetőnek tűnt, amivel a Szeged megelőzte volna a csoport élén álló Kielcét (Lengyelországban 37-32-re nyertek a hazaiak). A Pick lengyel kapusa halmozta a bravúrokat, a Szeged pedig uralta a meccset, a vendégek pont olyan tanácstalanná váltak, amilyen az első félidőben a hazaiak voltak.

Pastor edzőnek nincs szégyenkeznivalója Forrás: AFP/Odd Andersen

A hajrára elfáradt a Szeged, támadásban kicsit megtorpant a magyar csapat, így a Kielce visszakapaszkodott, és a hajrában annyi már biztos volt, hogy nem lesz meg a csoport első helye. Végül a győzelemért is nagy harc kerekedett, a Kielce alig néhány másodperccel a vége előtt Ivan Cupic góljával megnyerte az EHF-nél a hét meccsének választott összecsapást.

A Szeged veresége ellenére nem lehet másodiknál rosszabb, azaz egy csoportharmadikkal találkozik majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A szép sorozatot lezáró vereség nem tragédia, a Kielce igazi sztárcsapat, amely akár a Final4-ig is simán elmehet.