Kedvező csoportban a Balatonfüred

Iváncsik Tamás, kézilabda
SWEDEN, Jönköping : Hungary's Tamas Ivancsik reacts after scoring during their 22nd men's Handball World Championships match Hungary vs Germany at the "Kinnarps Arena" sports hall on January 24, 2011 in Jonkoping. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Kedvező csoportba került a Balatonfüred a férfi kézilabda EHF Kupa 16-os főtábláján.

A csütörtöki bécsi sorsoláson kiderült, hogy a magyar csapat a német Melsungen, a svéd Eskilstuna és a horvát RK Nexe együttesével játszik majd.

A legerősebb ellenfeleket elkerülte a csapat

A Balatonfüred a második kalapba kapott besorolást és a kiemelések alapján kaphatott volna erősebb ellenfeleket is, mint például az első kalapból a Hamburgot, a harmadikból a Füchse Berlint vagy a Szanktpetyerszburgot, a negyedikből pedig a Skjernt. Utóbbi két gárda az előző körben magyar együttest búcsúztatott: az oroszok a Tatabányát, a dánok pedig az Orosházát.

Az egykori válogatott Iváncsik Tamás is a Balatonfüred erőssége Forrás: AFP/Franck Fife


A sorsolásnál egy nemzetbeliek nem kerülhettek azonos kvartettbe. A csoportokból az első két helyezett jut az áprilisi negyeddöntőbe. A négyesdöntőt május 16-án és 17-én rendezik egy később kijelölendő helyszínen.

"Elnézve a többi csoportot kijelenthető, hogy most tényleg volt egy kis szerencsénk. A Melsungen Bundesliga-élcsapat, ellene nagyon nehéz lesz, de a Eskilstunát és a Nexét hazai pályán le tudjuk győzni - mondta az Origónak Csoknyai István vezetőedző.

"Fiatal csapatunk idén a rutinszerzést tűzte ki célul, de természetesen tovább akarunk jutni a csoportból. Ez nagyon nehéz feladat lesz, de úgy érzem, van esélyünk, hogy a németek mögött a második helyet elcsípjük. Sajnos úgy néz ki, nem játszhatunk Füreden, ha ez bebizonyosodik, valószínűleg a Veszprém Arénában játsszuk a hazai meccseinket - tette hozzá az egykori veszprémi klasszis.

Csoportbeosztások:
A csoport: HSV Hamburg (német), Haslum (norvég), Velenje (szlovén), Pfadi Winterthur (svájci)
B csoport: Constanta (román), Granollers (spanyol), Szanktpetyerszburg (orosz), Tvis Holstebro (dán)
C csoport: FC Porto (portugál), Vojvodina (szerb), Füchse Berlin (német), Skjern (dán)
D csoport: Melsungen (német), BALATONFÜRED, Eskilstuna (svéd), RK Nexe (horvát)

A játéknapok:
1. forduló: február 14/15.
2. forduló: február 21/22.
3. forduló: február 28./március 1.
4. forduló: március 7/8.
5. forduló: március 14/15.
6. forduló: március 21/22.