Döntetlennel zárta a felkészülést a női kéziválogatott

Győr, 2014. december 4.
Kovacsics Anikó (b) és a francia Camille Ayglon a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. A találkozó 22-22-es döntetlennel zárult.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Győr, 2014. december 4. Kovacsics Anikó (b) és a francia Camille Ayglon a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. A találkozó 22-22-es döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A vasárnap kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar válogatott Győrben döntetlen játszott Franciaországgal. Vasárnap este Oroszország ellen már tétmeccs következik. 

Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Franciaország 22-22 (10-13)
Győr, játékvezetők: Manda, Rudinsky (szlovákok).

MAGYARORSZÁG: Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi, Bulath 2, Erdősi 1, Klivinyi, Kovacsicz, Kovacsics 3, Planéta 1, Mayer 2, Mészáros, Szamoránsky 2, Szucsánszki 4, Temes, Tomori 4, Tóth G., Triscsuk 3 (3).

Jól kezdett a magyar válogatott, de az Eb-házigazda kiegyensúlyozatlan támadójátéka miatt a franciák gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Németh András csapatának komoly gondjai voltak támadásban, hosszú gólcsendje miatt a magyar csapat mindössze 10 gólt szerzett az első félidőben, és háromgólos hátrányban volt.

Meg is nyerhettük volna

A második játékrészre feljavult a csapat, a két fradista kulcsember, Tomori Zsuzsa és Szucsánszki Zita góljaival kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A hajrára már magyar előnnyel fordultak a csapatok, másfél perccel a vége előtt még kettővel vezettünk, de a hátralevő két támadás végén Tomori és Planéta (utóbbi időntúli szabaddobásból) a kapufát találta el, így a franciák kiegyenlítettek - írja a kezi.hu.

Kovacsics Anikó hazai pályán játszott Győrben Forrás: MTI/Kovács Anikó

A rengeteg technikai hiba ellenére nem áll rosszul a csapat a vasárnap kezdődő torna előtt, a védekezése már rendben van, a támadásokat kell pontosítani a hátralevő napokban.