Sikerült a szkopjei kézilabdapuccs

Lino Cervar, kézilabda
AUSTRIA, Vienna : Croatia's coach Lino Cervar gestures on January 31, 2010, during the EHF EURO 2010 Handball Championship final Croatia vs. France in Wiener Stadthalle, in Vienna. AFP PHOTO/ ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Elkerülve a súlyos büntetést és a kizárást a Metalurg férfi kézilabdacsapatának sztrájkoló játékosai vállalják Bajnokok Ligája-szereplést, cserébe Lino Cervar edző egy hónap múlva feláll a kispadról.

Közös nevezőre jutottak a felek a szkopjei Metalurg férfi kézilabda-csapatánál, ahol egy hete a 28 fős keret 19 játékosa jelezte, nem kíván Lino Cervar irányítása alatt dolgozni, így nemcsak az edzéseket tagadták meg, de a zágrábi SEHA Liga-mérkőzésre sem utaztak el.

A tavalyi Bajnokok Ligája-negyeddöntős klubra a hét végén Spanyolországban vár mérkőzés, és a klubvezetés tudta, hogy ha a La Rioja ellen nem áll ki a csapat, nemcsak félmillió eurós büntetésre számíthat, de ki is zárhatják a legrangosabb sorozatból.

Lino Cervarnak távoznia kell a Metalurgtól Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Így aztán kompromisszumos megoldás született: a légiósok kivételével a bojkott miatt eltiltott játékosok visszatérnek a csapatba, lejátsszák az idei négy csoportmérkőzést, Lino Cervar pedig egy hónap múlva feláll, és távozik a klub éléről.