Vágólapra másolva!
Görbicz Anita közleményben jelezte, hogy gyereket vár, ezért egy ideig nem fog kézilabdázni. A hetesekről azonban láthatóan nem mond le végleg, ahogy a Viborg elleni BL-meccsen vállalt ötöt, úgy lehet, a jövőben is ő lesz a büntető-végrehajtó, még akkor is, ha esetleg ütköznie kell a kapussal.

Görbicz Anita négy napja hozta nyilvánosságra, hogy gyereket vár, ezért kihagyja az idei Európa-bajnokságot, és egy ideig a Győr sem számíthat rá. Ezek után sokakat meglepett, hogy a Bajnokok Ligájában a Viborg elleni, idegenbeli meccsen is ő dobta a Győr heteseit (ötből négyet be is vágott). Így lehet, hogy idén továbbra is láthatunk még Görbicz-gólokat.

Görbicz a csütörtöki közleményében úgy fogalmazott, hogy a terhessége során mérkőzést már nem vállal, de az edzéseket folytatja az orvosa által jóváhagyott terheléssel. Nézőpont kérdése, hogy pár büntető elvégzése minek számít, múlt vasárnap mindenesetre néggyel növelte BL-góljai számát. Az Origo úgy értesült, hogy az irányító az aktív játékban már valóban nem fog részt venni, az viszont előfordulhat, hogy továbbra is ő végzi el a hétmétereseket, legközelebb például szombaton, a Viborg elleni visszavágón.

Forrás: AFP

A 30-25-re megnyert első meccsen a 31 éves klasszis bevetődve dobta a heteseket, de olyan helyzet nem adódott, amikor ütközne kellett volna a kapussal, például egy kipattanónál. Ennek az eshetőségnek nyilván tudatában van, tehát ha odaáll hetest dobni, feltételezhetjük, hogy nem próbálná elkerülni az ütközést.

Valószínű, hogy nem szakmai okai van annak, hogy Görbicz lövi a heteseket, ez inkább egy jelképes gesztus. A Győr irányítója ugyanis szeretne a lehető legtovább ott maradni a csapat mellett a BL-meccseken. Eddig sem kizárólag ő lőtte a heteseket, Kovacsics Anikó, Korsós Dorina és Susann Müller is vállalt lövést, tehát ha muszáj lenne, a Győr ebben a szerepkörben is tudná őt pótolni már most.