Vágólapra másolva!
Az ukrán Motor Zaporizzsja vezetőedzője szerint az MKB-MVM Veszprém a legjobbak legjobbjait gyűjtötte össze, és képes meglepetést okozni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája mostani idényében.

Szergej Bebesko az európai szövetség honlapjának elmondta: a Veszprém mellett a lengyel Kielce, a német THW Kiel és a címvédő Flensburg-Handewitt, a spanyol Barcelona és a francia Montpellier emelkedik ki a mezőnyből. Hozzátette: szerinte a Veszprém, illetve a világ- és Európa-bajnokokkal felálló Kielce ott lesz a kölni négyes döntőben.

A Zaporizzsja a csoportkörben találkozik majd a másik magyar érdekelttel, a MOL-Pick Szegeddel, amelyről szintén azt állítja Bebesko, hogy komoly erőt képvisel, akárcsak a Kielce és a francia Dunkerque, Nagy Kornél csapata. A vezetőedző azonban bízik benne, hogy sikerül a továbbjutást érő első négy hely valamelyikét megszerezniük.

Bebesko hangsúlyozta: fontos volt számukra a selejtező sikeres megvívása, és a BL-főtáblára kerülés, mert az ukrán bajnokság nagyon gyenge. Ahogy fogalmazott: a "katasztrofális ukrajnai politikai helyzet" miatt nem játszhatnak hazai pályán az európai kupában, hanem a Zaporizzsjától 500 kilométerre fekvő Kijevben rendezik majd találkozóikat, így szurkolóiknak is rengeteget kell utazniuk.