Iváncsik Tamás ismét kész a válogatottságra

Iváncsik Tamás, kézilabda
SWEDEN, Jönköping : Hungary's Tamas Ivancsik reacts after scoring during their 22nd men's Handball World Championships match Hungary vs Germany at the "Kinnarps Arena" sports hall on January 24, 2011 in Jonkoping. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Kétéves önkéntes száműzetéséből visszatérne a válogatottba Iváncsik Tamás, a Balatonfüred férfikézilabda-csapatának jobbszélsője, erről a játékos saját Facebook-oldalán írt.

"A Magyar Kézilabda Szövetség után szeretnélek titeket is tájékoztatni arról, hogy újra a magyar kézilabda-válogatott rendelkezésére állok. Annyit szeretnék még ehhez hozzáfűzni, hogy Mocsai Lajossal már hónapokkal ezelőtt megállapodtunk abban, hogy amint rendeződik klubszinten a jövőm, ismét számíthat rám. Nyilván korábban szerettük volna, ha ez megtörténik. Bízom benne, hogy a leendő szövetségi kapitány is bizalmat szavaz nekem újra a nemzeti csapatban" - olvasható Iváncsik Tamás Facebook-oldalán.

Iváncsik Tamás visszatérne Forrás: AFP/Franck Fife

A jobbszélső, még veszprémi játékosként 2012 októberében jelentette be, hogy nem kíván a magyar kézilabda-válogatottban szerepelni, akkor ezt azzal indokolta, hogy kizárólag a klubjára, illetve az ottani feladatokra szeretne koncentrálni.

A jobbszélső akkor levelében azt közölte, hogy még nem tudta magát túltenni csalódottságán, amelyet az olimpiai keretből való kimaradása okozott. "Jelenleg nincs meg bennem az a feltétlen bizalom, ami a jó teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen egy játékos és az edző között" - írta két éve.