Vágólapra másolva!
Történelmi vereséget szenvedett a Maldív-szigetek női kézilabda-válogatottja a dél-koreai Incshonban zajló Ázsia Játékokon, miután 40-0-s félidő után 79-0-ra kikapott Japántól.

Az üzbégektől elszenvedett szombati, 57-7-es vereség után még súlyosabb, 79-0-s zakóba futott be a Maldív-szigetek női kézilabda-válogatottja Japán ellen a dél-koreai Incshonban zajló Ázsia Játékokon.

A vesztes csapat kapusa, Nahidha Ahmed egyetlen lövést sem tudott kivédeni, a tizennégy japán gólszerző közül pedig tizenegyen hibátlanul teljesítettek.

"A fizikai állapotunk nagyon rossz volt, ráadásul a csapatnak majdnem a fele sérült. Komoly javulásra van szükségünk, hétfőn megpróbálunk a lehető legjobban játszani" - magyarázkodott Abdulla Saleem edző. A csapat hétfőn Hong Kong, szerdán Kazahsztán ellen lép pályára.

Női futballban sem ment

A Maldív-szigetek számára eddig nem hoztak sikert a játékok, a női futballválogatott 0-38-as gólkülönbséggel zárta a csoportküzdelmeket, miután Indiától 15-0-ra, Thaiföldtől 10-0-ra, Dél-Koreától 13-0-ra kapott ki.

Újabb világcsúcsok súlyemelésben

A nők 53 kilogrammos súlycsoportjában két világcsúcs is született. A tajvani Hszu Su Ching 233 kilós teljesítménnyel összetettben 2 kilogrammot javított a régi rekordon, amelyet a kínai Li Ping ért el a négy évvel ezelőtti Ázsia Játékokon. Lökésben pedig a kazah Zulfija Csinsanlo 131 kilogrammal egy kilót javított korábbi legjobbján.

A férfiak 62 kilós súlycsoportjában az észak-koreai Kim Un Guk szakításban ért el minden eddiginél jobb eredményt 154 kilóval, amely eggyel több, mint a kínai Si Cse-jung 12 éves régi csúcsa.