Görbiczék Budapesten védhetik meg BL-címüket

Győri ETO, Bajnokok Ligája győzelem, a magyar kézilabda 2013-ban
Hungary's player of Gyor ETO KC celebrate with gold medals and the trophy during the winners ceremony after the EHF Champions League 2nd leg handball match Hungary Gyor ETO KC vs Norway HK Larvik in Veszprem on May 11, 2013. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség mai döntésének értelmében további két évig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A címvédő Győri Audi ETO a Papp László Sportarénában védheti meg címét idén és jövőre is. 

„A rendezvény roppant sikeres bemutatkozása után az EHF Végrehajtó Bizottsága úgy döntött, az EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjét további két évig Budapesten rendezik meg. A Magyar Kézilabda Szövetség rendezőként biztosította a nemzetközi szövetséget, hogy a Final4 továbbra is a budapesti Papp László Sportarénában kerül megrendezésre – olvasható az EHFCL.com oldalon.

Az első alkalommal kiírt Final4-on a Győri Audi ETO megvédte egy évvel korábban, még oda-visszavágós rendszerben megnyert címét. A rendezvény minden szempontból sikeres volt, csaknem 10 ezer szurkoló nézte végig a kétnapos tornát, ami után minden érintett elégedetten nyilatkozott a budapesti rendezésről.

A BL-győztes Győri Audi ETO KC Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Egy kis malőr történt, a döntő hajrájában a montenegrói szurkolók nem bírtak magukkal, elcsattant néhány pofon, és egy lelátóról leeső szurkolót kórházba kellett szállítani, de a szervezők gyorsan úrrá lettek a problémán.

Van minek örülni

A 2015-ös döntőről egyelőre annyit lehet tudni, hogy májusban rendezik, a pontos időpontot később hozzák nyilvánosságra. Ha a kölni, férfi Final4-hoz hasonlóan intézik a dolgokat a szervezők, akkor a 2015-ös döntőt már lehet jegyeket venni a 2016-os fináléra is.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy az EHF értékelte törekvéseinket a remekül sikerült májusi Final4-t követően - hangsúlyozta a döntés nyomán Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Mindenki elismeréssel szólt a 2014-es négyes döntőről, ezt követően az európai szövetséggel többször is egyeztettünk a jövőről. A Végrehajtó Bizottság bizalma megtisztelő, igyekszünk megfelelni az EHF és a szurkolók elvárásainak. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy májusban akár két magyar csapat is ott legyen a négyes döntőben!