Nagy László külföldi kézikapitányra számít

Nagy László, Schuch Timuzsin, Veszprém-Barcelona, Final Four
Köln, 2014. június 1. Nagy László (k) és Schuch Timuzsin, az MKB-MVM Veszprém játékosai reklamálnak a játékvezetőnél a spanyol Barcelona ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának harmadik helyéért játszott mérkőzésen Kölnben 2014. június 1-jén. (MTI/AP/Martin Meissner)
Vágólapra másolva!
A Veszprém számára a kézilabda regionális SEHA-liga megnyerése az elfogadható, a BL-csoportban az elsőségért a Vardar és a Löwen lesz a rivális, jósolja Nagy László. A kézilabdacsapat kapitánya a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, meglepte Mocsai Lajos lemondása, de elképzelhető, hogy elfáradt a tréner és a játékosok kapcsolata. Az átlövő külföldi-magyar utódpárosra számít és érthető módon a spanyol szakembereket favorizálja.

„Az igazi erőpróba szombaton jön a SEHA-ligában, hiszen a Vardar Szkopje tavaly a BL-ben a későbbi győztes Flensburg ellen csak egyetlen góllal maradt alul, ráadásul csapatukat azóta még jobban megerősítették. Hogy milyen erős ez az új regionális liga? Még korai összegezni, elfáradunk persze a sok külföldi utazástól, az erőviszonyokat nézve például az Eperjes a magyar NB I első négyesében végezne, a Banja Luka és a Vojvodina ennél kisebb játékerőt képvisel, a Metalurg és a Zagreb pedig topkategóriás csapat.”

Szereti a nehéz feladatokat

Elárulta, hogy a SEHA-cél a Final Four, de igazából a sorozat megnyerése lenne az elfogadható. „A keretünk esélyessé tesz erre az óriási elvárásra. Ha tavaly egy tizes skálán úgy nyolcas erősségű volt a keretünk, akkor idén az igazolásokkal kilenc-kilenc és félre taksálhatjuk a komplett két sorunkat” - latolgatta Nagy László.

Nagy László külföldi kapitányra számít Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

Hozzátette, a Bajnokok Ligájában a csoport erőssége a tavalyi sorsolásra emlékezteti. „De állunk elébe, szeretjük a nehéz feladatokat. A célunk, hogy Veszprémben idén is veretlenek maradhassunk, s közben elcsípjünk néhány pontot idegenben is. A csoportelsőségért elsősorban a Vardar és a Löwen lehet velünk versenyben.”

A spanyol trénerek felé hajlik

Nagyot meglepte Mocsai Lajos szövetségi kapitány távozása.

„Hirtelen jött számomra ez a bejelentés. Hogy elfáradt-e a kapitány és a játékosok kapcsolata? Elképzelhető, függetlenül a vb-selejtezős kudarctól. Bárhogy oldja is meg a helyzetet a szövetség, én eleget fogok tenni a válogatott meghívásoknak. Korosztályom utolsó álma a riói olimpiai lehet, de nagyon nehéz lesz odajutni. A hírekben több külföldi jelöltet véltem felfedezni, mint magyart, így én egy külföldi kapitány, magyar segítő párosra számítok, ahol így a jövő magyar szövetségi kapitányát is felépíthetik az új játékosgenerációk mellé. Külföldi szakemberek közül én érthetően elfogult módon a spanyol trénerek felé hajlok, mellettük szólna a két magyar élcsapat kispadjának nemzetisége is. Az Ortega, Pastor párost viszont csak egyetlen esetben tudnám elképzelni a klubjukban végzett munkájuk mellett: rövid távon, ideiglenesen és csakis együtt, amennyiben októberig nem születne végső megoldás.”