Vágólapra másolva!
A lefújás előtt 1 perc 50 másodperccel lőtt góllal nyert 4-3-ra a Fehérvár AV19 a vendég Villach ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) 2014/15-ös szezonjának első, pénteki fordulójában.

EBEL, első forduló:
Fehérvár AV19-Villach (osztrák) 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
gól: Marino (23.), Kovács (34.), Magosi (43.), Sarauer (59.), illetve McBride (19.), Jarrett (39.), Waugh (51.)

Jól kezdte a nyitómeccset a Fehérvár, helyzeteket dolgozott ki, de két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott. Aztán felpörgött a Villach, ezután Rajna kapusnak akadt több védenivalója. A szünet előtti hajrában a semleges harmadban korongot adott el a Volán, ebből McBride lefordult, első lövését még védte a magyar kapus, de a kipattanónál már tehetetlen volt.

A fordulást követően kivédekezett egy emberhátrányt a hazai csapat, majd kiegészülve Marino egyenlített: a kapu mögül visszakorcsolyázva kapott passzt és terelte a pakkot a kapuba. Nyomás alatt tartotta ellenfelét a Volán, Banham látványos, fordulásból leadott átadását követően pedig Kovács életerős lövése már a vezetést jelentette. Hogy mégsem előnnyel ment el újabb pihenőre a Volán, arról Jarrett tehetett, bombája nyomán a korong Rajna testén csak lelassult, de átvánszorgott a gólvonalon.

Nagy meccset játszott a Fehérvár Forrás: Origo

Gyors Magosi-góllal kezdődött a harmadik felvonás, a kapusról kipattanót vágta a kapuba a magyar játékos. Nagy volt az iram, sorra alakultak ki a helyzetek mindkét oldalon. Egy felesleges kiállítás után létszámfölénybe került a Villach, Waugh távoli lövéséből a magyar kapus semmit sem látott, a korong pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

Volt azonban válasza a Volánnak: Marino középre adására Sarauer érkezett, és közelről nem hibázott. Rob Pallin, a nyáron kinevezett vezetőedző tehát győzelemmel debütált a Fehérvár kispadján.