Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott a spanyol, az orosz és a lengyel csapattal szerepel majd egy csoportban a horvátokkal közös rendezésű, december 7-21-e közötti Európa-bajnokságon.

A spanyolok a londoni olimpián bronzérmesek voltak, a 2013-as vb-n a kilencedik, a két évvel ezelőtti Eb-n pedig a 11. helyen zártak. Az oroszok Londonban nyolcadikként végeztek, a tavalyi vb-re nem jutottak ki, míg a legutóbbi kontinensviadalon hatodikok lettek. A lengyelek lemaradtak a 2012-es olimpiáról és Eb-ről, viszont a tavalyi vb-n a negyedik helyen fejezték be menetelésüket.

A magyarok a 2012-es Eb-n bronzérmesek, a tavalyi vb-n pedig nyolcadikok voltak, a londoni olimpiára viszont nem sikerült kijutniuk.

Amennyiben a Németh-csapat továbbjut Győrből, Debrecenben az olimpiai bajnok norvég, a vb-harmadik dán, valamint a román és az ukrán válogatott alkotta négyesből a három jobbik vár rá.

"A csoportunkkal talán kevesebb problémánk lesz, bár a negyedik kalapból a legerősebb válogatottat, a lengyeleket kaptuk. Az águnk, azzal hogy a dánokat az EHF a második kalapba tette, nagyon nehéz ág lett, hiszen a norvégok és a románok is Debrecenben játszanak" - nyilatkozta Németh András szövetségi kapitány.

"A magyar válogatott csoportja kiegyensúlyozott, nem a legkönnyebb, de nem is a legnehezebb. Két egyformán erős ág alakulhat ki a középdöntőre. A franciákat és a montenegróiakat elkerültük szerencsére, mert ezt szerettük volna, de semmit nem adnak ingyen, kemény munka és szoros mérkőzések várnak a válogatottra" - mondta Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke.

A női Eb csoportbeosztása:
A csoport (Győr): Magyarország, Spanyolország, Oroszország, Lengyelország
B csoport (Debrecen): Norvégia, Dánia, Románia, Ukrajna
C csoport (Varasd): Svédország, Németország, Horvátország, Hollandia
D csoport (Eszék): Montenegró, Franciaország, Szerbia, Szlovákia