Vágólapra másolva!
A Los Angeles Kings egy győzelemre van a Stanley-kupa megszerzésétől az NHL nagydöntőjében, miután a párharc harmadik meccsén 3-0-ra győzött a New York Rangers otthonában. A Kings hőse a 32 védést bemutató Jonathan Quick volt, aki időnként hihetetlen bravúrokkal szomorította a New York-iakat. Az első harmadban, 0-0-s állásnál Mats Zuccarello már azt hihetette, megszerzi a vezetést a Rangersnek, amikor Quick visszavetődve, a bottal blokkolta a kapujába tartó korongot.


A Kings, amely az első két meccset egyaránt hosszabbításban nyerte meg, az első harmad legvégén került előnybe, mindössze hét tizedmásodperc volt hátra, amikor Jeff Carter lövése egy bevetődő védő korcsolyáján megpattant, majd a kapuban kötött ki.

A második harmad elején kétszer is emberelőnybe került a Kings, és a másodikat gólra váltotta: Jake Muzzin lövését Henrik Lundqvist nem láthatta az elé beállóktól. Nagyobb sebességre kapcsolt a New York, ám Quick továbbra is szenzációs, akrobatikus védéseket mutatott be, egyszer pedig a kapuvas mentett helyette.

A túloldalon Lundqvist fogta bravúrral Carter lövését. Ám a svéd olimpiai bajnok (2006) kapus már tehetetlen volt, amikor a 38. percben egy megugrást követően Mike Richards elé visszakerült a pakk, és a csatár nem hibázott.

A záró játékrészben a hazaiak mezőnyfölénye nem érett góllá, ugyanakkor az ellentámadások veszélyt jelentettek. Egyszer a kapuvas segített a Rangersnek, amely a végén lehozta kapusát, de ez sem hozott eredményt. A döntők történetében egyszer, még 1942-ben tudott nyerni egy csapat, akkor a Toronto Maple Leafs állt fel a Detroit Red Wings ellen.