Vágólapra másolva!
A Miami Heat idegenben egy szoros meccsen 98-96-ra verte a San Antoniót, így kiegyenlített az észak-amerikai férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében. Az NBA-címvédőnél a legnagyobb sztár, LeBron James volt a legeredményesebb 35 ponttal.

Az első meccs hajrájában izomgörcs miatt kidőlt Heat-vezér, LeBron James mindössze két pontot szerzett a nyitónegyedben, a Tony Parker és Tim Duncan vezette Spurs végig előnyben volt az első félidőben. A floridaiak a nagyszünetre érték utol a házigazdákat (43-43), majd a harmadik negyedben James 2 perc 14 másodperc alatt egymaga 12 pontot szórt.

Innentől fej-fej mellett haladt a két együttes, a sorsdöntő triplát a 35 pontig jutott James passzából Chris Bosh dobta a gyűrűbe. A texasi csapat az utolsó négy büntetőjét elhibázta, és a záró 6 és fél percben egyszer sem próbálkozhatott a büntetővonalról. A negyedik negyedben Parker és Duncan összesen három pontot termelt.

A Miami sorozatban 13-adszor nyert a rájátszásban egy elvesztett első mérkőzés után, és a San Antonio számára intő jel lehet, hogy tavaly is 1-1-re állt a finálé, amelyet végül a Heat nyert meg 4-3-ra.