A Miami megfőtt a hőségben

495643343 LeBron James of the Miami Heat passes the ball against the San Antonio Spurs during game 1 of the NBA Finals on June 5, 2014 in San Antonio,Texas. AFP PHOTO / Robyn Beck
LeBron James of the Miami Heat passes the ball against the San Antonio Spurs during game 1 of the NBA Finals on June 5, 2014 in San Antonio,Texas. AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
Elromlott a légkondi, begörcsölt James, nyert a San Antonio az NBA-döntő nyitányán.

NBA, nagydöntő, első meccs:
San Antonio Spurs-Miami Heat 110-95

Vereséggel kezdte az NBA nagydöntőjét a zsinórban harmadik győzelmére készülő Miami Heat. A hőség legyőzése új értelmet nyert a négy győzelemre menő meccs nyitányán: a San Antonió-i AT&T Center légkondija elromlott, így pokoli körülmények közt játszották le a meccset.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy LeBron Jamest, a Miami legnagyobb sztárját görcsök kínozták, ezért az utolsó negyedben már alig lépett pályára.

James ugyan így is eljutott 25 pontig, amivel a mezőny legeredményesebbje volt, de a zárószakaszban a Spurs 36-17-re verte a Heatet. A San Antonióban Tim Duncan 21 pontot és 10 lepattantót gyűjtött, Manu Ginobili 16, 11-ig jutott.

James itt még bírta Forrás: AFP/Robyn Beck

Gregg Popovich, a Spurs edzője azt mondta, mindkét csapat játékosainak szörnyű nehéz meccs volt, a maga részéről sok cserével próbálta állandóan levegőhöz juttatni a tanítványait. Kollégája, Erik Spoelstra a "bicegő Jamesről" megjegyezte: "Azt hittem, gutaütést kapok, mikor láttam."

A Spurs elnézést kért az elektronikai hibáért, ami miatt nem működött a légkondi, ugyanakkor a dj több, hőségről szóló számot lejátszott. A második meccs ugyanitt lesz, vasárnap.