Vágólapra másolva!
Négyévi horvátországi légióskodás után hazatér és Szolnokon folytatja vízilabdás pályafutását az olimpiai és világbajnok Varga testvérpár, Dániel és Dénes. Kettejük érkezésével tovább erősödik az új magyar világválogatott, amelyhez ugyancsak csatlakozott a tavaly világbajnoki címet szerzett Nagy Viktor kapus, továbbá a kétszeres olimpiai és kétszeres vb-aranyérmes Madaras Norbert is.

A Varga testvérek - amint az a Vlv.hu szakportál hétfői interjúiból kiderül - egyformán egyéves szerződést kötöttek a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-pel, amely a legutóbbi bajnokságban az Eger mögött a második helyen végzett.

Az ifjabbik fivér, a tavaly a világ legjobb pólósának választott Dénes elárulta, hogy négy magyar csapat, közte az Eger is hívta, miközben nem állt elő új ajánlattal klubjuk, a Primorje Rijeka, amely a most véget ért szezonban a horvát kupát, a Jadranska Ligát és a horvát bajnokságot is megnyerte, az elmúlt hét végén zárult Bajnokok Ligájában pedig harmadik lett.

"Ragaszkodtam ahhoz, hogy a lehető legerősebb csapatban játsszak. Nagyon kecsegtető, erős hívó szó volt mindkettőnknek, hogy akár nemzetközileg is nagyon erős csapat jöhet össze Szolnokon" - jelentette ki. Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya megerősítette, hogy a következő szezontól Szolnokon fog játszani ő is, miközben roppant hasznosnak tartja élete horvátországi légiós időszakát.

Varga Dániel és Varga Dénes érkezésével világválogatott lett a Szolnok Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Négy évig másfajta vízilabda-kultúrát szívtam magamba, ez mindenképpen a fejlődésemet szolgálta. A horvátok a vízilabda-elitet képviselik, válogatott szinten és klubszinten is, és valóban vannak olyan dolgok, amiket, ha más bajnokságban játszom, akkor lehet, hogy az életben nem tanultam volna meg" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy nagyszerűen érezte magát Rijekában, a világ egyik legszebb uszodájában edzettek minden nap, közel volt Budapesthez, tengerparton élt, mégis történt valami, ami miatt Magyarországot választotta.

"Április 17-én apa lettem, és ez más megvilágításba helyezett dolgokat. Egyszerűen úgy láttam, hogy a családom biztonsága, boldogulása, a saját nyugalmam érdekében, azért, hogy sokat lehessünk együtt, ezt kell tenni és ebben a szituációban érkezett a Szolnok ajánlata" - mondta. Emellett véleménye szerint a magyar bajnokság színvonala is emelkedett, biztosítottnak érzi a fejlődési lehetőséget.

"Az, ami most Szolnokon vár, magasabb minőségű munkára sarkall engem is mind fizikai, mind szellemi, mind lelki szempontból. Nem beszélve arról, hogy a nemzetközi kupában is olyan hőfokú, olyan presztízsű mérkőzéseket tudunk játszani, amik a csúcsot képviselik, s ez a válogatottbeli teljesítményemre is jó hatással lehet" - nyilatkozta Varga Dániel.

A Szolnok már szerződtette a következő idényre Madaras Norbertet, Nagy Viktort és Tóth Mártont Szegedről, míg Mezei Tamás a BVSC-ből érkezik.