Vágólapra másolva!
Van hova felhúznia magát a bronzmérkőzésre a Veszprém kézicsapatának a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében. A BL bombafavoritjának tartott Barcelona lesz az ellenfél, amelyben Nagy László és Christian Ugalde is játszott. A Barcában két volt veszprémi, Sterbik Árpád és Kiril Lazarov kézilabdázik.

"Hát szar, milyen lenne?!" – foglalták össze tömören a veszprémiek szombaton éjfél körül, milyen a csapat hangulata a Kiel ellen elveszített BL-elődöntő után. A csalódottság érthető, hiszen az elődöntő első félidejében a Veszprém megmutatta, hogy valóban jobb csapat a Kielnél, és felkészült a németek játékára. A szünetben csak azért állt döntetlenre a meccs, mert néhány botrányos játékvezetői ítéletnek köszönhetően a Kiel kapott 2-3 gólt ajándékba.

A második félidő azonban egy rémálom lett, és ha igazuk is van a veszprémieknek abban, hogy más lett volna minden, ha a megérdemelt vezetésről kezdhetik a második játékrészt, a szünet után már nem volt értelme bírózni. A Veszprém támadásban teljesen elveszítette a fonalat, a húzóemberek impotens játékát nem bírta el a csapat, és közben a gyenge lövésekkel sikerült felhozni a Kiel középszerűnél alig jobb kapusát, Andreas Palickát is.

14 lerohanásgólt nemhogy egy BL-elődöntőben, de soha nem kaphat senkitől egy Veszprém-szintű csapat, és azt sem engedheti meg magának, hogy olyan támadójátékot nyújtson, amilyennel az elődöntőben előrukkolt. Ráadásul a Barcelona legalább olyan jól védekezik, mint a Kiel, így van hova felhúznia magát a Veszprémnek a vasárnapi kisdöntőre.

Nagy László sem tudta azt hozni, amit vártunk tőle, most volt csapata ellen bizonyíthat Forrás: MTI/AP/Martin Meissner


Talán valóban létezik az a bizonyos "Final4-rutin", amit sokan emlegettek, és ez hiányzott a Veszprémből, de az is lehet, hogy a Veszprém azért nem tudta legyőzni a Kielt, mert a kulcsembereknek nincs helyettesük, ahol pedig van, ott az illető a padon töltötte az egész szezont. Ez utóbbi akkor is komoly gondot okozna a Veszprémnek, ha a döntőre készülne, hiszen egyébként is mindenki úgy készült, hogy ha sikerül legyőzni a Kielt, a döntőben a Barcelona következhet. Nos, valóban jön a Barca, de csak a harmadik helyért.

A katalánok még a Veszprémnél is csalódottabbak lehetnek, hiszen bombafavoritként gyakorlatilag lerendezték a Flensburg elleni elődöntőt a 40. percre, amikor már hat góllal vezetettek. A Barca azonban korán kezdett pihentetni a döntőre, a németek felszívták magukat, és elképesztően nagyot harcolva visszajöttek a meccsbe. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a katalánok már nem tudtak felpörögni, hetespárbajba torkollt a meccs, ebben a fegyvernemben pedig a német csapatok minden sportágban verhetetlenek.

Természetes, hogy egy ilyen négyes döntőre mindenki győzni jön, itt hatványozottan igaz, hogy a helyosztó a csalódottak meccse. Nem kérdés, hogy a bronz a Veszprém számára bír nagyobb jelentőséggel, a Barca bombafavoritként nincs kisegítve egy harmadik hellyel, a magyar bajnoktól viszont az elrontott elődöntő ellenére kiváló szereplésnek számítana, ha első nekifutásra egyből bronzot szerezne a klubkézilabda legnagyobb eseményén.

"Gyorsan fel kell ébrednünk, és újra össze kell raknunk magunkat fejben. Nagy csalódáson vagyunk túl, de most így alakult, el kell fogadnunk. Nem szabad, hogy a mai érzéseinkre rámenjen a holnapi meccsünk" – fogalmazott Carlos Ortega a szombati mérkőzés után.

Sulic a Kiel ellen játszott, a Barcelona ellen nem fog Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

Azóta kiderült, a veszprémiek hiába tiltakoztak, Renato Sulic eltiltása érvényben marad, a horvát beálló nélkül lesz kénytelen megvívni a Barca elleni kisdöntőt. Ezen a poszton a katalánoknak is lesz egy nagy hiányzójuk, Jesper Nöddesbo combja szétszakad, még szombaton hazautazott, hogy kezeltesse a sérülését.

A kisdöntőben többen játszanak majd egykori csapatuk ellen, a Barcelonából Sterbik Árpád és Kiril Lazarov kézilabdázott korábban Veszprémben, a magyar csapatból pedig Nagy László és Christian Ugalde mellett az edző, Carlos Ortega is több évig volt a Barca játékosa.