Vágólapra másolva!
Hiába alkotják világsztárok a PSG férfikézilabda-csapatát, edző nélkül mit sem ér a zsenialitás, vélte Renato Sulic, a Veszprém beállósa a kettős győzelemmel véget ért Bajnokok Ligája-negyeddöntő után. A horvát játékos a keddi Final Four-sorsoláson a német Flensburgot szeretné elődöntőbeli ellenfélnek.

A német Kiel és Flensburg, valamint a spanyol Barcelona mellett a Veszprém férfikézilabda-csapata is bejutott a Bajnokok Ligája május 31-én és június 1-jén rendezendő kölni négyes döntőjébe. A négy csapatban összesen három horvát játékos lesz érdekelt, a flensburgi balátlövő, Goran Bogunovic mellett két veszprémi, a kapus Mirko Alilovic és a beállós Renato Sulic.

Utóbbit a horvát Vecernij List szólaltatta meg, külön kiemelve, hogy a magyar bajnok a 13 millió eurós költségvetéssel bíró PSG ellen harcolna ki a továbbjutást, ráadásul kettős győzelemmel.

Renato Sulic nyolc gólt dobott a PSG-nek a szombati visszavágón Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Nagyon sokan a párizsiakat várták a döntőbe, de náluk akadt egy nagy probléma, az edzőjük. A játékosok egyénileg zseniálisak, de ez így mit sem ért" - nyilatkozta Sulic. Elmondta, hogy számára teljesen érhetetlen, hogy Jakov Gojun miért nem védekezik, és miért nem Igor Vori az első számú beállós. Főleg úgy, hogy látszott, Róbert Gunnarssonnak esélye sincs a veszprémi fallal szemben.

"Nem tudok semmit a jegyárusításról, de nagyon sok magyar szurkolót várok Kölnbe. Hogy kit szeretnék az elődöntőben? Számunkra a legjobb ellenfél a Flensburg lenne, a Kiel és a Barcelona ebben a szezonban nagyon erős. Utóbbi meg is lepett, hogy a Löwen ellen idegenben hét góllal kikapott" - mondta Sulic.

Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.