Vágólapra másolva!
Bejutott a férfi kézilabda EHF Kupa május 17-18-i, berlini négyes döntőjébe a Pick Szeged, miután az idegenbeli kétgólos vereséget követően vasárnap, hazai pályán 28-22-re legyőzte a portugál Sporting CP csapatát.

EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Pick Szeged-Sporting CP 28-22 (16-10)
gól: Mindegia 7, Balogh 5, Vadkerti 4, Parrondo 3, Larholm 3/3, Kekezovic 2, Prce 1, Ancsin 1, Zubai 1, Vranjes 1, illetve Marzo 8, Portela 4, Moriera 4, Magalhaes 2, Solha 3/2, Antunes 1
Továbbjutott: a Szeged, 55-51-es összesítéssel.

A portugáloktól már az is óriási bravúr volt, hogy idegenben legyőzték a Szegedet, és nem kezdtek rosszul az Újszegedi csarnokban sem. A 12. percben döntetlen volt az állás, azaz a Sporting tartotta kétgólos összesített előnyét, de amint a szegediek védekezése rendeződött, és Mikler Roland is elkezdett védeni, a Pick azonnal meglépett ellenfelétől.

A Sporting nem adta fel, és mivel a hazaiak sem parádéztak, meccsben maradtak a portugálok. A folytatásban Mindegia vezérletével nem csökkent a különbség, sőt, mivel a hatékony támadások miatt nem tudott villámgyors kontrákat vezetni a vendégcsapat, a szünetre minden addiginál nagyobb lett a hátránya. A Szeged 4-5 góllal vezetett, ennél közelebb nem engedte ellenfelét, amely a hajrára el is fáradt, így a befutó már izgalommentesre sikeredett. A Pick Szeged története során először jutott európai klubtorna négyes döntőjébe.

Az EHF Kupában első alkalommal rendeznek Final Fourt. Az elődöntő keddi, bécsi sorsolását a Szeged mellett a rendező német Füchse Berlin, a román Constana és a francia Montpellier várja.

Korábbi negyeddöntők:
Lugi HF (svéd)-Constanta (román) 34-28 (14-13)
Tj: Constanta, 59-55-ös összesítéssel.

Montpellier (francia)-Nantes (francia) 33-24 (17-9)
Tj: a Montpellier, kettős győzelemmel, 59-49-es összesítéssel.
A rendező német Füchse Berlin a csoportkör után automatikusan résztvevője lett a Final Fournak.