Vágólapra másolva!
Brooklynban van ok az örömre, a Nets lett az első csapat, amely az összes szezonbeli meccsét megnyerte a címvédő Miami Heat ellen (4-0), ráadásul utolsó alapszakaszbeli találkozásuk nem akármilyen véget ért. 

Hat másodperccel a vége előtt, egypontos Brooklyn-vezetésnél a győzelemért támadott a Heat, és amikor a palánk alól kijátszották a labdát a betörő LeBron James-nek, mindenki azt gondolta, a Nets győzelmének harangoztak. King James felment, hogy behúzza a győzelmet érő zsákolást, de érkezett a Brooklyn újonc centere, Mason Plumlee, és blokkolta James kísérletét.

A dudaszó már a bíróknál reklamálva találta James-t (még a folyosón sem hagyta abba), és van is némi igaza, mert kicsit valóban faultos volt a sapkázás, de a játékvezetők nem fújtak, a Nets 88-87-re megnyerte a mérkőzést. „Csak három ember szava számít, és ők úgy látták, nem volt fault, úgyhogy nyertünk – mondta a mérkőzés hőse, a tavaly 22.-ként draftolt Plumlee, aki nyolc ponttal, nyolc lepattanóval és három blokkal zárta a mérkőzést.

A Brooklyn biztos rájátszó, az 5. helyen áll a Keleti Konferenciában, a Miami viszont a vereséggel kénytelen volt búcsút inteni keleti első helyének, ahol most az Indiana Pacers áll.