Vágólapra másolva!
Esélyesnek tartja csapatát a Bajnokok Ligája-győzelemre, de akkor sem távozna, ha nem sikerülne bejutni a Final Fourba, mondta Carlos Ortega, Veszprém kézilabdaedzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Ortega elmondta, hogy amíg Spanyolországban sokkal taktikusabb kézilabdát játszanak, addig Magyarországon többet figyelnek a fizikális jellegre. "Arra szeretnénk törekedni, hogy ezeket ötvözve javuljunk, és támadásban a lehető legkevesebb labdát veszítsük el" - mondta. "A BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, Plockban a védelmünk gyengébb volt, ezen kétségtelenül javítanunk kell, hogy továbbjussunk a PSG ellen is. A kézilabdát hátulról előre játsszák, ezért a védekezés a legfontosabb, nem véletlen, hogy a második legkevesebb gólt kaptuk az idén a BL-ben. Akárcsak tavaly."

Carlos Ortega Forrás: MTI/Kovács Anikó

Elmondta, hogy az egyéni képességek alapján a PSG talán a legjobb csapat, de nem szabad tőlük félni. "Esélyesek vagyunk a BL-győzelemre, ahogy a Barcelona és több más csapat is az. De ha nem sikerülne bejutni a Final Fourba, akkor sem gondolnék a távozásra. Szerintem jó munkát végzünk.

Jó kapcsolatban Nagy Lászlóval, de a baráti és az edző-játékos viszonyt ketté kell választani. "Nagy László vezéregyéniség, védekezésben és támadásban is alapvető szerepe van. De a taktikába nem szól bele, csupán a belső felkészítésben, az öltözői hangulatban kérjük ki a véleményét."

Jövőre a csapat új játékosokkal erősödik, az egyik ilyen Lékai Máté, a válogatott irányítója. "Egy magyar csapatban alapvetően magyar játékosok szerződtetésére kell törekednünk, nem képviselem azt a filozófiát, hogy a magyar bajnokságot nem ismerő játékosokat igazoljunk. Lékai sokat fog tudni adni nekünk, és mi is nekünk. Hasonlít Chema Rodriguez játékstílusához, csak ő több gólt szerez."